Εντατικοί έλεγχοι


 Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούνται από το Τμήμα Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ασφάλεια των καταναλωτών.Οι έλεγχοι γίνονται έπειτα από καταγγελίες των πολιτών και όλο το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο των κλιμακίων βρέθηκαν τα προϊόντα αγροτικής φύσεως, αλλά και τα πρατήρια, όπου δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

 Πάντως, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και σχετικοί έλεγχοι στο πλαίσιο των εορτών από τα μεικτά κλιμάκια της Νομαρχίας. Ωστόσο, όπως τόνισε η προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου της Ν.Α. Τρικάλων, κα. Άννα Τουρτούνη αναμένουν οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να ξεκινήσουν οι έλεγχοι, αφού θα πρέπει να περιλαμβάνουν ορισμένα προϊόντα.

«Αναμένουμε τις οδηγίες και σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Διευθύνσεις. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δοθούν διευκρινήσεις και θα αρχίσουν οι έλεγχοι», πρόσθεσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει λέγοντας ότι γίνονται προσπάθειες να λειτουργούν όλα ομαλά, παρά τον μικρό αριθμό εργαζομένων, ενώ σημείωσε ότι είναι σε αναμονή όλοι οι υπάλληλοι, ενόψει των αλλαγών που θα επέλθουν από την 1η Ιανουαρίου και την κατάργηση της Νομαρχίας. Αυτό σημαίνει, ότι ορισμένες Υπηρεσίες θα περιέλθουν στις αρμοδιότητες των Δήμων και οι υπόλοιπες θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Βρισκόμαστε σε θέση αναμονής και περιμένουμε να δοθούν οδηγίες για τον τρόπο που θα λειτουργήσει, πλέον το Τμήμα», τόνισε.

Με προσοχή

Εν τω μεταξύ, αν και απομένουν 31 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, η τοπική αγορά αρχίζει σιγά -σιγά να προετοιμάζεται για τις γιορτές, όπως και οι καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό, πολλές καταναλωτικές οργανώσεις έχουν ξεκινήσει να δίνουν μικρές, αλλά χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες για όσα οφείλουν να προσέξουν, κατά την διάρκεια των αγορών. Όπως τονίζουν θα πρέπει να αποφύγουν περιττά έξοδα, αλλά και πιθανές ταλαιπωρίες, για αυτό θα πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες, τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων, πριν αποφασίσουν να βγουν στην αγορά, δεδομένου είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν.

Επίσης, αυτή την εποχή υπάρχει πληθώρα προσφορών από μεγάλες εταιρείες, κάτι που εφιστά την προσοχή στην αξιολόγηση των αναγκών σας και στις οικονομικές σας δυνατότητες. Ενώ, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά παιδικών παιχνιδιών, αφού θα πρέπει να φέρουν το σήμα CE. Όσα παιχνίδια φέρουν το σήμα (CE), σημαίνει ότι στην κατασκευή τους έχουν τηρηθεί οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την ασφαλή χρήση τους.

Προηγούμενο άρθρο Από βδομάδα ο Χρ.Λάππας επιλέγει αντιδημάρχους
Επόμενο άρθρο Ανοδική πορεία η τιμή του βαμβακιού