Νέο σκάψιμο για συνδέσεις φυσικού αερίου


 Σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων έπιασαν δουλειά τις μέρες αυτές τα συνεργεία σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου, τα οποία έχουν λάβει την οδηγία μέσα στο επόμενο 20ημερο να εργαστούν με γοργούς ρυθμούς για να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα ανακύψουν. Στην οδός Λαρίσης, στη Στρατηγού Σαράφη, στην Αμαλίας, στους δρόμους γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται τις μέρες αυτές συνεργεία της εταιρείας Γαντζούλα που είναι και ο υπεύθυνος εργολάβος της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ), τα οποία προχωρούν σε συνδέσεις πολυκατοικιών και καταστημάτων με το κεντρικό δίκτυο αερίου.

 Σύμφωνα με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο οι εργασίες στους παραπάνω δρόμους ήταν να ξεκινήσουν από τις αρχές φθινοπώρου αλλά για διάφορους λόγους άρχισαν τώρα δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε εκείνο το κομμάτι της πόλης που είναι παραποταμίως. Ήδη προχθές τα συνεργεία της εταιρείας Γαντζούλα έσκαψαν ένα μήκος της οδού Αμαλίας για να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες προς την κλινική Παντελιδάκη ως τη γωνία που βρίσκεται ο Μπουλογιώργος και να συνεχίσουν προς την οδό Λαρίσης.

Ο προγραμματισμός που έχει γίνει είναι τα συνεργεία να δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να έχουν τελειώσει μέσα στον επόμενο ένα μήνα τις συνδέσεις στην οδό Λαρίσης και δη από τη Νομαρχία με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία, την Στ. Σαράφη κ.ο.κ. “Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε ζητήσει να τελειώσουν με τις εργασίες ως τις 15 Δεκεμβρίου για να μη ταλαιπωρούνται οι δημότες και οι καταστηματάρχες. Έχουμε επίσης ζητήσει να αποκαθιστούν γρήγορα το σκάμμα, να μην αφήνουν δηλαδή λακκούβες ανοιχτές ούτε να υπάρχουν κακοτεχνίες. Για αυτό κι έχει υπολογιστεί σε καθημερινή βάση το μήκος του σκάμματος είναι στα 100 μέτρα και εφόσον τοποθετήσουν τους αγωγούς να κλείνουν αυθημερόν το σκάμμα και το επόμενο διάστημα να πέσει άσφαλτος» ανέφερε ο κ. Ταμήλος.

Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν προ διμήνου, το δίκτυο με το φυσικό αέριο στην πόλη των Τρικάλων έχει καλύψει μια έκταση 46.400 μέτρων και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ως το τέλος της χρονιάς να φθάσει τα 48.000 μέτρα. Η προοπτική που έχει θέσει η ΕΠΑ είναι να κατασκευάζονται κάθε χρόνο από 15χλμ., σύνδεσης φυσικού αερίου.

Εκείνο δε που τονίστηκε ήταν ότι όλο το δίκτυο μέσα στην πόλη των Τρικάλων, σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες θα έχει ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια. Δηλαδή ο βασικός όγκος δικτύου θα είναι έτοιμος σε 3-4 χρόνια και από εκεί και πέρα θα γίνονται επεκτάσεις.

Όπου δηλαδή υπάρχουν αιτήσεις δημοτών, π.χ μια γειτονιά θέλει να αποκτήσει φυσικό αέριο εφόσον δηλωθεί με αίτηση προς την εταιρεία θα ξεκινήσουν στη συνέχεια οι σχετικές εργασίες. Ουσιαστικά εκεί που υπάρχει ζήτηση η ΕΠΑ θα πηγαίνει για να κάνει τις απαιτούμενες εργασίες.

Ο αριθμός των συνδέσεων πάντως δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλος στον ενάμιση χρόνο που είναι το φυσικό αέριο στα Τρίκαλα. Ως τα τέλη Σεπτεμβρίου τα συμβόλαια σύνδεσης δεν ξεπερνούσαν τα 800.

Προηγούμενο άρθρο Κοινοβουλευτική παρέμβαση Λέγκα για το ενδεχόμενο κατάργησης των Δ.Ο.Υ Πύλης και Φαρκαδόνας
Επόμενο άρθρο Τις πρώτες κατευθύνσεις ετοιμάζεται να δώσει ο κ. Χρ. Λάππας