Τη Δευτέρα οι εσωκομματικές της Ν.Δ. για την ΕΑΣΤ


Στη διενέργεια προκριματικών εκλογών σήμερα Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου κατέληξαν οι αγροτοσυνεταιριστές που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώθηκαν, στο Πύλης Μέγαρο.  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη του νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010. Μία ημέρα νωρίτερα, θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.
Στόχος ήταν να αποφασιστεί η διαδικασία μέσω της οποίας θα κατέλθουν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στις συνεταιριστικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι οι συνεταιριστικές εκλογές πραγματοποιούνται με ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο οι αντιπρόσωποι μπορούν να βάζουν μέχρι τρεις σταυρούς. Συνεπώς, για να εκλεγεί μία μονοπαραταξιακή διοίκηση απαιτείται μία «σκληρή» λίστα με πέντε υποψηφίους και ένα επιτυχημένο «κυκλικό» σύστημα σταυροδοσίας.

Ως προς αυτό το σκοπό, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εσωκομματικών εκλογών στα γραφεία της τοπικής ΝΟΔΕ, από της 5 το απόγευμα μέχρι της 9 το βράδυ της Κυριακής.
Προχθές, υπήρξαν και οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τους συνεταιριστές για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές. Οι ενδιαφερόμενοι φτάνουν τους 16 με 17 εκ των οποίων, απομένει να διαπιστωθεί ποιοι τελικώς θα κατέλθουν στις εσωκομματικές.

Σ’ αυτές μπορούν να συμμετάσχουν οι συνεταιριστές που εξελέγησαν στις εκλογές από τους πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς και αυτοεντάσσονται πολιτικά, στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Από τους υποψηφίους που θα κατέλθουν στην εσωκομματική διαδικασία θα αναδειχθούν τελικώς, πέντε οι οποίοι και θα αποτελέσουν και τα μέλη της λίστας με την οποία η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα επιχειρήσει να διατηρήσει τον έλεγχο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.
Με εκπροσώπηση…

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Αετών Μέγαρο, παρόντες ήταν ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Τρικάλων κύριοι Νίκος Μουζακιάρης και Κώστας Τρέλλης, αντίστοιχα.

Προηγούμενο άρθρο Το περιβάλλον Και η προάσπιση της δημόσιας υγείας πάνω από τα κέρδη του οποιουδήποτε
Επόμενο άρθρο Ενδιαφέρον για το διακανονισμό των χρεών