Εκδήλωση στο Νοσοκομείο για το δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ


 Προασπιζόμενοι το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία δεν λύνονται με το να πληρώνει ο πολίτης τρία (3) ευρώ κάθε φορά που θα επισκέπτεται τα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου, οι γιατροί του Γ.Ν.Τ ετοίμασαν και θα πραγματοποιήσουν σχετική ενημερωτική εκδήλωση.

 Αυτή αποφασίστηκε να γίνει την προσεχή Δευτέρα 12.30 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου και θα αναπτυχθεί το θέμα «προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Η ενημερωτική εκδήλωση γίνεται από την ένωση νοσοκομειακών γιατρών οι οποίο απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε επαγγελματικά σωματεία, συνδικαλιστικές ενώσεις, αυτοδιοικητικούς φορείς και εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων του νομού για να συμμετάσχουν στη συνάντηση – συζήτηση.

Η εν λόγω εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της εβδομάδας δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Χώρας που προκήρυξε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου 2010.

Και η πρωτοβουλία αυτή λήφθηκε γιατί εδώ και λίγο καιρό έχει καθιερωθεί ο πολίτης να πληρώνει τρια (3) ευρώ για να εξεταστεί από γιατρό των τακτικών ιατρείων του νοσοκομείου. Ακόμα όμως και εκείνος που θα μεταφερθεί στα επείγοντα περιστατικά πρέπει να καταβάλει τα 3 ευρώ να λάβει τη σχετική απόδειξη την οποία και επιδεικνύει στον γιατρό που θα τον εξετάσει ώστε να μην έχει τυχόν περαιτέρω προβλήματα.

Οι γιατροί πάντως από την πλευρά τους αντιδρούν σ’ αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα στο χώρο της υγείας, και καλούν όσους ασθενείς επιθυμούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από τη Δευτέρα, οπότε και δεν θα πληρώνουν ούτε τα τρία ευρώ αλλά ούτε και τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλλονται.

Προηγούμενο άρθρο Μείωση της εμπορικής αξίας των ακινήτων προτείνει ο δήμος Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων