Εταιρία ζητά 1,3 εκ. ευρώ από την ΕΑΣΤ


 Ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης της ΕΑΣ Τρικάλων ασκήθηκαν από τη γαλλική εταιρεία “MAMBOΟ COMMODITIES S.A”, η οποία διεκδικεί ποσό 1,3 εκ. ευρώ, ως αποζημίωση για την αθέτηση συμφωνίας προπώλησης βαμβακιού, που είχε συναφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

 Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου και σε ανακοίνωσή της νομικής υπηρεσίας της ΕΑΣΤ αναφέρεται ότι «τα στοιχεία που διαθέτει, της επιτρέπουν να αντικρούσει επιτυχώς ενώπιον του Δικαστηρίου τους αβάσιμους ισχυρισμούς των αντιδίκων», συμπληρώνοντας ότι «θα καταδείξει ότι είναι εντελώς αβάσιμα και ανυπόστατα τα αιτήματα της Γαλλικής εταιρείας».

Για το θέμα αυτό παρενέβη και η τρικαλινή βουλευτής Σούλα Μερεντίτη η οποία απέστειλε επιστολή στον διοικητή της ΑΤΕ κ. Θεόδωρο Πανταλάκη, την οποία κοινοποίησε στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, ζητώντας του να κατοχυρωθεί άμεσα  η χρηματοδότηση της Ένωσης  και να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα περί κακοδιαχείρισης.

Στο κείμενο της επιστολής της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση της Ένωσης έχει δημιουργήσει μεγάλη και εύλογη ανησυχία στην αγροτική κοινότητα των Τρικάλων καθώς πολλές είναι οι καταγγελίες για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση και χρέη που αγγίζουν τα επτά εκατομμύρια ευρώ». Συμπληρώνει δε ότι «θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επιληφθείτε άμεσα της κατάστασης ,ώστε να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα, να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες , καθώς επίσης και να κατοχυρώσετε άμεσα τη χρηματοδότηση  ώστε να  ανασχεθεί ο οικονομικός κατήφορος της Ένωσης που πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε πανελλήνιο πρότυπο».

Προηγούμενο άρθρο “Κόκκινη γραμμή”
Επόμενο άρθρο “Πούλμαν και αστικά Λεωφορεία”