Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης της Πράξης «Αειφορική Ανάπτυξη Τρικάλων»


Η Ημερίδα Ευαισθητοποίησης Ομάδας Στόχου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ασκληπιός του ξενοδοχείου ΑΕΤΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, στα Τρίκαλα. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν αναλυτικά το Σχέδιο Δράσης, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης «Αειφορική Ανάπτυξη Τρικάλων», η οποία ανήκει στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικέςαπασχόλησης» , του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ημερίδα ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “Κοινωνική Τρικαλινή Πολιτεία” κ. Ράγια Δημήτριου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Γούλας Στέφανος εκπρόσωπος του φορέα κατάρτισης ΚΕΚ ΔΙΑΣ παρουσίασε εισήγηση με θέμα “Η αγορά εργασίας στο Νομό Τρικάλων – Προβλήματα και Προοπτικές Απασχόλησης” κατά την οποία αναφέρθηκε στις προοπτικές απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα καθώς και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και στον τομέα του αγροτουρισμού.

Ο κ. Δασταμάνης Γεώργιος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, εκπρόσωπος του Συντονιστή εταίρου «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων & Περιβάλλοντος, ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και ο κ. Κολυβόπουλος Αντώνιος, Οικονομολόγος, εκπρόσωπος της «Αειφορικής Αναπτυξιακής Μεσογείου ΜΚΟ» παρουσίασαν αναλυτικά την Πράξη «Αειφορική Ανάπτυξη Τρικάλων» και τα στάδια (δράσεις) ολοκλήρωσής της, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων, πως «προβλέπεται η στοχευόμενη επιλογή 60 ωφελούμενων (ανέργων, νέων επιστημόνων, ασφαλισμένων ΟΓΑ) από την περιοχή του Νομού Τρικάλων, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, ώστε να αντιμετωπιστεί ο υψηλός δείκτης ανεργίας τους στις περιοχές που εστιάζει το σχέδιο, ενώ έμφαση δίνεται και στην ενίσχυση της προώθησης των νέων με το 50% των ωφελούμενων ανέργων να προβλέπεται να είναι κάτω των 25 ετών.

Κλείνοντας, η κα. Ράγια Βίκυ, Διαχειρίστρια της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “Κοινωνική Τρικαλινή Πολιτεία”, πραγματοποίησε παρουσίαση της αίτησης συμμετοχής και των δικαιολογητικών που τη συνοδεύουν ανά ομάδα ωφελουμένων.

Την Ημερίδα συντόνισε ο κ. Μάμαλης Λάζαρος.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει ανοιχτή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής καθώς και ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλος αριθμός θέσεων προβλέπεται για τους νέους έως 25 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες – επικοινωνία: www.aeiforiki.eu, e-mail: topsa@aeiforiki.eu και στα γραφεία του συντονιστή εταίρου στην οδό Χατζηγάκη 12, Τρίκαλα, τηλέφωνο 24310-77124 (ώρες επικοινωνίας 09:00-14:00).

Προηγούμενο άρθρο Για 5η χρονιά τα «Ψηφιακά Δρώμενα» του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Για τον πρώτο πολίτη των Τρικάλων: «Αρχή άνδρα δείκνυσι»