Έπεσαν οι υπογραφές για την μεταφορά μαθητών


 Η συμφωνία επετεύχθη τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, οι επίσημες υπογραφές μεταξύ Νομαρχίας Τρικάλων και Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. έπεσαν  στο γραφείο του κ. Ν. Σακκά. Η σύμβαση για την μεταφορά των μαθητών θα εκτελεσθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 από την Νομαρχιακή Αρχή και με τη νέα χρονιά, λόγω κατάργησης του θεσμού, υπ’ ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 «Άριστη συνεργασία»

Το τελικό κείμενο συνυπέγραψαν οι κ. Νίκος Σακκάς, αρμόδιος αντινομάρχης, και Δημήτρης Νιαβής, πρόεδρος Υπεραστικού Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Τρικάλων, παρουσία του διευθυντή της επιχείρησης κ. Δημητρίου Τσιόλα και του υπαλλήλου της Ν.Α. κ. Αθανασίου Τζέλη. «Υπογράψαμε σήμερα την σύμβαση με το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. για την μεταφορά των μαθητών. Μια σύμβαση που τα γραφόμενα είχαν συμφωνηθεί τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου και την οποία καλείται, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, να εκτελέσει η Νομαρχία μέχρι τις 31/12/2010 στο μέρος που της αναλογεί. Από κει και πέρα, η εν λόγω αρμοδιότητα περνάει -έως 30/6/2011- στις Περιφέρειες. Το ημερήσιο κόστος της σύμβασης ανέρχεται στα 8.100 ευρώ περίπου και είναι χαμηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές λόγω οικονομικής κρίσης…», δήλωσε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο κ. Σακκάς. Έκρινε, δε, ως «αρίστη» την συνεργασία με Υπεραστικό, Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. και οδηγούς ταξί στα δύο χρόνια της αντινομαρχίας του.

«Παρά τη θέλησή μας»

Για «αγαστή συνεργασία» και «αμοιβαία εμπιστοσύνη» εκατέρωθεν μίλησε και ο κ. Νιαβής. Για να υπογραμμίσει: «Παρά τη θέλησή μας και παρά τις αντίξοες συνθήκες κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Φθάνει να σας πω ότι για φέτος η αμοιβή μας, σε ημερήσια βάση, είναι κατά 550 ευρώ μικρότερη συν το 30% της λειτουργικής δαπάνης των λεωφορείων (καύσιμα, Φ.Π.Α. κ.λπ.). Αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχει πρόβλημα, καθώς το όφελος για το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ. είναι μειωμένο». Η οφειλή του Δημοσίου προς τον συγκοινωνιακό φορέα ανέρχεται «περίπου σε 1.400.000 ευρώ. Έως τώρα, έχουμε πάρει έναντι μέχρι και τον Φεβρουάριο. Έρχονται 90.000 ευρώ κάθε μήνα…», είπε ο κ. Νιαβής. Ο οποίος, εν συνεχεία, ανεφέρθη «στην “ντρίμπλα” που μας έκανε πέρυσι η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μιλάω για μια αδικία εις βάρος του Ν. Τρικάλων. Συγκριτικά με το Ν. Καρδίτσας, μας έστειλαν 1.000.000 ευρώ λιγότερα. Όσο λειτουργεί η Νομαρχία, αλλά και μέσω Περιφέρειας θα κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας προκειμένου να αρθεί η αδικία…».

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων η μνήμη του Πολυτεχνείου
Επόμενο άρθρο Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί η νομαρχία