Σειρά ντοκιμαντέρ για την ετ1 «μια κοινωνία…ένα Όνειρο» Επεισόδιο «ναρκωτικά: μαζί μπορούμε»


 Η Bee Group Α.Ε. ανέλαβε για λογαριασμό της ΕΤ1 την παραγωγή μίας σειράς ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου με τίτλο «Μία κοινωνία… ένα όνειρο». Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια και θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 15:45. Σκοπός της σειράς είναι να αναδείξει τα σημαντικά προβλήματα, που καθημερινά απασχολούν την κοινωνία μας, να προβάλει την προσπάθεια των ΜΚΟ και το ρόλο του εθελοντή ως ενεργού πολίτη, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με το κοινωνικό, πολιτικό γίγνεσθαι, δίνοντας κίνητρο δράσης κυρίως στις νέες γενιές.  

 Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 στις 15:45 πρόκειται να προβληθεί από την ΕΤ1 το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο “Ναρκωτικά: Μαζί μπορούμε”. Το ντοκιμαντέρ “Ναρκωτικά: Μαζί μπορούμε”, πραγματεύεται το πρόβλημα των ναρκωτικών, προβάλλοντας την αισιόδοξη και ελπιδοφόρα πλευρά του, καθώς αναδεικνύει περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να απεξαρτηθούν από τα ναρκωτικά και να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Συγκεκριμένα, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το πρόγραμμα προσέγγισης χρηστών στο δρόμο (street work) που υλοποιεί ο ΟΚΑΝΑ, καθώς και το πρόγραμμα θεραπείας και επανένταξης που υλοποιούν οι διάφορες δομές του ΚΕΘΕΑ. Επίσης, αναφέρεται στη συμβολή και ενεργοποίηση των εθελοντών και των γονέων για την επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα, δίνει στους τηλεθεατές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν με απλές, καθημερινές πράξεις να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

Οι Συντελεστές του ντοκιμαντέρ “Ναρκωτικά: Μαζί μπορούμε”

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Ντούρος
  • Επιστημονικός Σύμβουλος-Σενάριο: Νίκος Πιτσούλης
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τάκης Μπαρδάκος
  • Μουσική: Κάρολος Βουτσινάς
  • Μοντάζ: Παναγιώτης Γκίνης
  • Διεύθυνση Παραγωγής: Θεοδώρα Γρηγόρη
  • Παραγωγή: Bee Group Α.Ε.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της σειράς στο https://www.dreamsociety.gr/

Προηγούμενο άρθρο Συνέλευση του συνδυασμού «Φυσάει κόντρα»
Επόμενο άρθρο Δυναμικές κινητοποιήσεις για τα Τμήματα ΤΕΙ στα Τρίκαλα