Εθνικό πρόγραμμα μετρήσεων ραδονίου


Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων της και των συμβατικών υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει ξεκινήσει τη χαρτογράφηση του ελληνικού χώρου ως προς τα επίπεδα συγκεντρώσεων ραδονίου σε οικίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία εθνικού χάρτη συγκεντρώσεων ραδονίου, η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο Δήμος Τρικκαίων συνεργάζεται με την Ε.Ε.Α.Ε. και ένας μικρός αριθμός δοσιμέτρων ραδονίου (53), πρέπει να τοποθετηθεί σε κατοικίες του Δήμου μας, οι οποίες πρέπει να είναι ισόγειες και κατοικήσιμες.

Από τα 53 δοσίμετρα ,τα 32 θα τοποθετηθούν στη Δημοτική Ενότητα Τρικκαίων και τα υπόλοιπα σε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Τρικκαίων.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν αίτηση συμμετοχής στο τμήμα Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Τρικκαίων, από 11.11.2013 μέχρι 15.11.2013.

Δ/νση: Ασκληπιού 18 , 2ος όροφος

Τηλέφωνο επικοινωνίας 2431351224 / 2431351225

Πληροφορίες σχετικά με το ραδόνιο : https://www.eeae.gr/gr/docs/president/_radonio.pdf

Ε.Δ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

ΖΩΗ ΠΙΣΚΟΪΑ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων στην απεργία της 6ης Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Εντυπώσεις από την περιήγηση σε Κάστρο και Τζαμί Τρικάλων - Της μαθήτριας Ευαγ. Κόκκα