Η ΕΛΑΤΗ μίλησε, ψήφισε Κώστα Μαράβα


Ο Δήμος Αιθήκων υποδέχθηκε με κοσμοσυρροή των υποψήφιο Δήμαρχο Πύλης – Κ. Μαράβας: «Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τον Άνθρωπο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Δήμο Πύλη»

 Η Ελάτη μίλησε. Ο Δήμος Αιθήκων μίλησε και έστειλε μήνυμα ΝΙΚΗΣ για τον Κώστα Μαράβα και τον συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ κατά την προχθεσινή ομιλία στην Ελάτη.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτοφανής. Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, υποδέχθηκαν τον Κώστα Μαράβα και τους συνεργάτες του, οι οποίοι μετέφεραν ένα μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ για την επομένη των εκλογών. Ένα μήνυμα συμπαράστασης στον ΑΝΘΡΩΠΟ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ένα ισχυρό μήνυμα – πρόταση για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου και του τουρισμού.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης, στην ομιλία του,  αρχικά αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μεταξύ των άλλων είναι:
-Ο μοναδικής ομορφιάς ορεινός όγκος.
-Οι παρθένες περιοχές που προσφέρονται για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αλλά και η προώθηση της βιολογικής κτηνοτροφίας.
-Η αυξανόμενη διεθνής τάση προσέγγισης της φύσης, του πολιτισμού, της παράδοσης και της υπαίθρου.
-Η ύπαρξη μεγάλων δυνατοτήτων αξιοποίησης των δασών και της παραγωγής ξύλου.
-Η αυξανόμενη διεθνής ζήτηση οικολογικών και επώνυμων παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων.
-Η μικρή απόσταση από μεγάλα αστικά – καταναλωτικά κέντρα.
-Οι υπάρχουσες τουριστικές υποδομές που προσφέρουν ολοκληρωμένο τουριστικό προιόν στους επισκέπτες.
Ο κ. Μαράβας, συνεχίζοντας μίλησε για την πρόταση του για τον τουρισμό, απαριθμώντας τα εξής:
1.Αναβάθμιση και εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος του Δήμου για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής βελτίωσης της τουριστικής εμπειρίας μέσα από τη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την πληροφόρηση των επισκεπτών
2.Η ανάπτυξη τουριστικών προοπτικών εξελίξεων στο Δήμο βάσει ενός συγκεκριμένου ολοκληρωμένου βιώσιμου αναπτυξιακού προγράμματος.
3.Προώθηση του αγροτο-τουρισμού.
4. Σύνδεση της Τουριστικής Ανάπτυξης με την δημιουργία νέων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και θέσεων απασχόλησης όχι μόνο στον τομέα τουρισμού, αλλά και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.
5.Αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.
6.Δημιουργία ειδικών πλαισίων και δικτύων συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, καθώς και ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ του τοπικού τουριστικού τομέα και της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας
7.Δημιουργία γραφείου ενημέρωσης τουριστών.
8.Εξασφάλιση δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού ώστε να αναβαθμιστεί το περιβάλλον.
9.Συγκρότηση επιτροπής τουρισμού και εμπορίου με άτομα τα οποία είναι επαγγελματικά και πρακτικά γνώστες των θεμάτων τα οποία θα μελετούν και θα προτείνουν σε συμβουλευτική βάση μέτρα και λύσεις για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Το συγκεκριμένο όργανο θα έχει ως στόχο να συντονίσει τις δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τον τουρισμό προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που απορρέουν απ’ αυτόν.
10.Δημιουργία ορεινών διαδρόμων-μονοπατιών για πεζοπορία και βοτανικού κήπου.
11. Ολοκλήρωση του Προπονητικού Κέντρου στον πρώην Δήμο Αιθήκων.
12. Δημιουργία χώρων στάθμευσης.
Ο κ. Μαράβας αφού τόνισε τα παραπάνω υπογράμμισε ότι: «Εμείς είμαστε αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας. Ο Δήμος Πύλης θα είναι το σπίτι σας και ο Δήμαρχος, ο φίλος σας. Δεσμεύομαι εδώ, απέναντί σας, ότι η κάθε σοβαρή πρόταση θα έχει θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό που θα προτείνουν οι τοπικές κοινωνίες θα συζητείται και αν μπορεί να υλοποιηθεί θα υλοποιείται. Σ’ αυτό είμαι κατηγορηματικός. Ο Δήμος θα είναι των Δημοτών και μόνο».
Καταλήγοντας ανέφερε: «Σας ευχαριστώ που με  τιμήσατε με την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ που με στηρίζετε και με αγκαλιάζετε. Όλοι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο Δήμο Πύλης. Όλοι μαζί μπορούμε να Νικήσουμε και θα νικήσουμε γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας. Το χρωστάμε στις επόμενες γενεές».
 

Προηγούμενο άρθρο Η κίνηση του υποψηφίου Δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα
Επόμενο άρθρο Οι θέσεις μας για το κυκλοφοριακό