Μεγαλειώδης συγκέντρωση κόσμου στην Πύλη


 Παρουσία εκατοντάδων Δημοτών τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ – Για πρότυπο Κοινωνικό Παντοπωλείο δεσμεύθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης

 Ψήφο εμπιστοσύνης στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Ψήφο εμπιστοσύνης στον συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιος Δήμαρχο Πύλης και στους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους έδωσαν χθες, εκατοντάδες Δημότες του Δήμου Πύλης που παραβρέθηκαν στη μεγάλη συγκέντρωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ο κ. Κώστας Μαράβας έδωσε το στίγμα του συνδυασμού:

«Είμαστε όλοι εδώ, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Ο Δήμος Πύλης, ο ιστορικός τόπος που μας γέννησε, μας αγκάλιασε, μας ανέδειξε και ομορφαίνει τη ζωή μας, διεκδικεί το μέλλον του.

Απ’ όλα τα χωριά μας είμαστε εδώ όλοι μαζί χωρίς τοπικούς διαχωρισμούς, ενωμένοι για τον αγώνα για το νέο Δήμο Πύλης.

Για ένα Δήμο που μας αξίζει, που αξίζει σε αυτόν τον ξεχωριστό τόπο.

Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για τη σημερινή παρουσία σας.

Προχωρούμε μαζί, με ενότητα και δυναμισμό για περισσότερο χρώμα στον τόπο μας, για περισσότερο χαμόγελο στα πρόσωπα όλων. Προχωρούμε, αποφασισμένοι για νέους αγώνες, για νέες διεκδικήσεις με το βλέμμα πάντα στον άνθρωπο.

Γιατί είμαστε οι μόνοι που βάλαμε ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Είμαστε αυτοί που θέλουμε ένα ΑΝΘΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ.

Ζούμε σε μια εποχή οικονομικής κρίσης. Η κρίση μας επηρεάζει όλους. Το κόστος ζωής μεγαλώνει, η ανεργία αυξάνεται. Δουλειές δεν υπάρχουν, τα μεροκάματα λιγοστεύουν. Ο κόσμος δεν τα φέρνει εύκολα βόλτα.  Εμείς λέμε ΝΑΙ σε ένα Δήμο Πύλης με κοινωνικό πρόσωπο και είμαστε έτοιμοι να τον δημιουργήσουμε.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ξεκινά μια νέα εποχή για τον πολίτη και μια μεγάλη πρόκληση για όλους τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια πρόκληση που πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να δούμε τον Δήμο Πύλης ισχυρό και δυνατό. Με Τοπικές Κοινότητες ζωντανές και  με γειτονιές ανθρώπινες.

Με μια Αυτοδιοίκηση που θα απαντά θετικά στις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών και θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία των πολιτών. Μια Αυτοδιοίκηση αξιοκρατική, διαφανή και αξιόπιστη, σύγχρονη και ευέλικτη, αποτελεσματική, λειτουργική και παραγωγική.

Η αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται να εφαρμοστεί στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Για να πετύχει και να γίνει ουσιαστική πρέπει να αφήσουμε στην άκρη παλιές νοοτροπίες».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαράβας ανέφερε:

«Με απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης, με οδηγό την αγάπη για αυτό τον τόπο, με εφόδια την εμπειρία, τις γνώσεις μου, τη στήριξη των συνεργατών μου και πάνω από όλα την αγάπη των συνδημοτών μου, την αγάπη τη δική σας, σας καλώ στον ωραίο και μεγάλο αγώνα.

Στον αγώνα για να δώσουμε στους ανθρώπους του Δήμου Πύλης το χαμόγελο που τους ανήκει.

Σας καλώ όλες και όλους στην αρμονική συνύπαρξη όλων των Τοπικών Κοινοτήτων μέσα στον δικό σας συνδυασμό.

Η παράταξη Πρώτα ο Άνθρωπος με την κατάθεση του συνδυασμού έδωσε το στίγμα της ενότητας όλης της περιοχής, όλων των χωριών και όλων των Δημοτών.

Με γνώμονα των άνθρωπο η παράταξή μας θα αγκαλιάσει και θα ενσωματώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες, πέρα από τοπικισμούς και συμφέροντα.

Θα οδηγήσει το νέο Δήμο σε δρόμους δημιουργικούς, με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και, κυρίως, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, τις προτεραιότητες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε περιοχής, του κάθε χωριού…

…Βαδίζουμε προς τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με ειλικρίνεια, εντιμότητα, δικαιοσύνη, με κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλουμε να μιλήσουμε με τους πολίτες με ειλικρίνεια και ανθρωπιά. Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Τη γλώσσα που θα απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά των πολιτών, στην κρίση και την ευαισθησία τους, μακριά από την προκατάληψη και το στείρο φανατισμό.

Γιατί είμαστε ειλικρινείς. Πρώτους απ’ όλους εγώ λέω ότι δεν τα γνωρίζω όλα. Είμαι αποφασισμένος όμως να δώσω κάθε λεπτό από τη ζωή μου τα επόμενα χρόνια για να υπηρετήσω τους δημότες μου.

Θέλουμε να πάμε όλοι μαζί στη νέα εποχή που αρχίζει, με νέες δυνάμεις για την ανάπτυξη του νέου Δήμου μας τώρα, γιατί το μέλλον του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει.

Η δημιουργία οργανωμένων δομών κοινωνικής στήριξης, προστασίας και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας είναι η πλέον απαραίτητη πράξη στο άμεσο μέλλον.

Δεσμευόμαστε για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ για τη στήριξη των πιο αδύνατων συνδημοτών μας.

Πιστεύουμε σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα έχει κέντρο τον άνθρωπο.

Πιστεύουμε στη δίκαιη, ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας. Πιστεύουμε στην πλήρη διαφάνεια διαχείρισης πόρων, στον τρόπο προγραμματισμού έργων, στην ανάθεση και εκτέλεση έργων και προμηθειών του δήμου. Ελάτε να πλαισιώσετε, τον συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  γιατί όσοι συμμετέχουν και όσοι την στηρίζουν θέλουν, γνωρίζουν, έχουν σχέδιο, ικανότητες και μπορούν.

Να νικήσουν γιατί αυτό απαιτεί το μέλλον του νέου δήμου ΠΥΛΗΣ με ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ έχοντας συναίσθηση ότι τον τόπο μας τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας.

Ακολούθως, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης, τόνισε:

«Θέλουμε μια δημοτική αρχή που ενώνει και δεν διχάζει.

Γι΄αυτό ζητούμε τη συστράτευση στον κοινό αγώνα όλων των δημοτών όλων των δυνάμεων του τόπου μας.

Όλοι μαζί συνοδοιπόροι στο όνειρο. Όλοι μαζί να προχωρήσουμε με τον ίδιο βηματισμό συγχρονισμένοι για το μέλλον του τόπου μας.

Ο νέος Δήμος θα πάει μπροστά. Και αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση. Έχω την εμπειρία, τη διάθεση να αγωνιστώ, να διεκδικήσω και να παλέψω για το Δήμο που μας αξίζει.

Άλλωστε αυτό κάνω από μικρό παιδί. Δίνω αγώνες κόντρα σε αντιξοότητες και προκλήσεις και ξέρω να κρατάω το κεφάλι ψηλά».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ιερείς από το νέο Δήμο Πύλης, θεσμικοί εκπρόσωποι του κόσμου, υποψήφιοι και εκατοντάδες δημότες οι οποίοι έδωσαν ένα ισχυρό παρών και ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη η αυτοδιοίκηση να υπηρετεί τους ίδιους και τις ανάγκες τους.

Προηγούμενο άρθρο Περιοδεία των υποψηφίων Καλαμπάκας στους δρόμους της πόλης
Επόμενο άρθρο Με τον Νομάρχη ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρ. Λάππας