Επίσκεψη Λάππα σε Λογγάκι και Κρηνίτσα


 Το Λογγάκι και την Κρηνίτσα επισκέφθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστος Λάππας την περασμένη Πέμπτη, συνεχίζοντας τις περιοδείες σε περιοχές του νέου καλλικρατικού δήμου Τρικκαίων.

Στόχος του υποψήφιου δημάρχου Τρικκαίων είναι να καταγράψει τα προβλήματα κάθε περιοχής και παράλληλα να δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ως νέα δημοτική αρχή.

 Προτεραιότητά μας, τόνισε ο κ. Λάππας, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Και αυτό για σας τους κατοίκους του Λογγακίου σημαίνει καλύτερη αγροτική οδοποιία και επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση με τα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων. Προβλήματα που δεν μπόρεσε να λύσει ο απερχόμενος δήμαρχος, κ. Ταμήλος, γιατί ακολούθησε μια μικροπολιτική ρουσφετιών με αποτέλεσμα το 87% των εσόδων και των επιχορηγήσεων του δήμου να διατίθενται για τις λειτουργικές δαπάνες. Όμως, αν δεν αυξηθούν οι επενδύσεις, τότε ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Τόσο στο Λογγάκι όσο στην Κρηνίτσα ο κ. Λάππας στάθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο Καλλικράτης, την μεγαλύτερη, όπως είπε μεταρρύθμιση στην εποχή της Μεταπολίτευσης.

Όλοι παραδεχόμαστε ότι το σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος μας οδήγησε στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο και αυτό επιχειρεί να αλλάξει ο Καλλικράτης, δημιουργώντας λίγους και ισχυρούς δήμους.

Το μεγάλο στοίχημα και η πρόκληση της νέας δημοτικής αρχής θα είναι να βάλει την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης. Και αυτή η δυνατότητα δίνεται από τον Καλλικράτη, αφού όλες οι αρμοδιότητες που έχουν σχέση με την αγροτική ανάπτυξη, τις έγγειες βελτιώσεις και τη δημιουργία υποδομών, περνούν πλέον στους δήμους.

Παράλληλα, ανασυστήνονται οι τοπικές κοινότητες, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι στον τόπο τους και το τοπικό συμβούλιο θα έχει την ευθύνη επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων κάθε περιοχής, καθώς θα διαχειρίζεται θεσμοθετημένους πόρους.

Όλα αυτά, όμως, υπογράμμισε ο κ. Λάππας, θα γίνουν εφόσον οι πολίτες είναι ενημερωμένοι και θα συμμετέχουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής μας. Κτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μπορούμε να πάμε τον τόπο μπροστά, να είμαστε έτοιμοι για να βαδίσουμε το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

Προηγούμενο άρθρο Πέργκολες: είναι δυνατός ο διάλογος;
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Παπατόλια με ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία