Περιοδεία Λάππα σε Καρυές – Αγ. Κυριακή


 Διαφάνεια στη διαχείριση των ζητημάτων του νέου δήμου, δημόσιο απολογισμό και συμμετοχή των πολιτών στην ιεράρχηση των προβλημάτων είναι το τρίπτυχο που παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστος Λάππας, απευθυνόμενους στους κατοίκους των Καρυών και της Αγίας Κυριακής.

 Στόχος μας είναι να κάνουμε το νέο καλλικράτειο δήμο διακριτό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έναν δήμο που θα είναι αρεστός στους Τρικαλινούς πολίτες αλλά και στους επισκέπτες του, απαλλαγμένο από το υπέρογκο χρέος που αφήνει η απερχόμενη δημοτική αρχή, τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων.

Μπορούμε να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουμε όλες τις υποδομές στην εκπαίδευση και την πρόνοια, καθώς αυτές οι αρμοδιότητες δίνονται στους νέους δήμους με τον Καλλικράτη και ταυτόχρονα θεσμοθετούνται οι απαραίτητοι πόροι.

Επίσης, ο Καλλικράτης επιχειρεί να ξαναναστήσει τις παλιές κοινότητες οι οποίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα λειτουργούν ως ένα μικρό ΚΕΠ, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι στον τόπο τους. Παράλληλα, τα τοπικά συμβούλια θα έχουν την ευθύνη επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων κάθε περιοχής και θα διαχειρίζονται τον προϋπολογισμό και τα έσοδα της κοινότητας τα οποία δεν θα τα χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή σ’ άλλους στόχους ή για το νοικοκύρεμα του σημερινού δήμου Τρικκαίων. Αντίθετα, η λογική του κ. Ταμήλου είναι να ρίχνει τα λεφτά σ’ ένα τσουβάλι και να τα μοιράζει με μικροπολιτικά κριτήρια. Γι’ αυτό και τα έσοδα από την εμποροπανήγυρη δεν χρησιμοποιήθηκαν για την αναβάθμιση της συνοικίας των Καρυών, σημείωσε ο κ. Λάππας.

Προηγούμενο άρθρο Τα χωριά του Δήμου Αιθήκων αγκάλιασαν τον Κώστα Μαράβα
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός Στον Δήμο Κόζιακα