«Η χώρας μας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα γήρανσης»


 H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων συνδιοργάνωσαν ανοιχτή ομιλία με θέμα «Δημογραφικός εκτροχιασμός» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.

 Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Τσακαλίδης, θεολόγος, σχολικός σύμβουλος και ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα γήρανσης και δεν ξέρω ποιο από τα δύο προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, τα παιδιά ή οι συντάξεις είναι το μεγαλύτερο. Χωρίς παιδιά οδεύουμε προς κατάρρευση και προς εξαφάνιση σαν λαός, σαν έθνος».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης:

«Η Νομαρχία Τρικάλων έθεσε υπό την αιγίδα της αυτή την σημαντική ημερίδα για το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο είναι οξύτατο στη χώρα μας, αποτελεί προφανέστατη υποχρέωση της πολιτείας να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες, αλλά αποτελεί και υποχρέωση των ελλήνων να κάνουν περισσότερα παιδιά».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Τρικάλων κ. Λάσκος ανέφερε:

«Σκοπός αυτής της εκδήλωσης να γνωστοποιήσουμε στους τρικαλινούς πολίτες τον προβληματισμό μας για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Εμείς στηρίζουμε το θεσμό της πολύτεκνης οικογένειας και καλούμε και άλλους ανθρώπους να κάνουν παιδιά, ώστε να λυθούν πάρα πολλά προβλήματα όπως είναι το ασφαλιστικό, η παιδεία και τόσα άλλα που προβληματίζουν την σημερινή κοινωνία».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδείας του "Φυσάει κόντρα"
Επόμενο άρθρο Στα Τρίκαλα ο Αντώνης Σαμαράς