Επιστολή νομαρχίας για κάλυψη δαπανών μεταφοράς των μαθητών


Ως εξαιρετικά επείγον η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων απέστειλε επιστολή προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας  ζητώντας να πληρωθούν οι δαπάνες μεταφοράς μαθητών, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό του 1.450.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή με το υπάρχον ποσοστό διάθεσης 30% το οποίο έχει εξαντληθεί καθίσταται αδύνατη η πληρωμή των δαπανών αυτών. «Επειδή λόγω των εορτών του Πάσχα οι πιέσεις των διαφόρων φορέων είναι μεγάλες παρακαλούμε όπως ζητήσετε την αύξηση ποσοστού διάθεσης έτσι ώστε να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις για μεταφορά μαθητών».

Σημειώνεται ότι ανάλογη επιστολή απέστειλε το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων στους βουλευτές, την Περιφέρεια και τη Νομαρχία ζητώντας την πληρωμή των δαπανών, υπογραμμίζοντας την κακή οικονομική κατάσταση των δύο εταιρειών που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ρευστότητα για μνα αντιμετωπίσουν τις καθημερινές τους λειτουργικές ανάγκες.

Σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης κ. Σακκάς ανέφερε:

«Η Νομαρχία Τρικάλων μετά από αίτημα του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ με επιστολή προς εμάς και την Περιφέρεια ζητά να πληρωθούν οι δαπάνες που αγγίζουν το 1.400.000 ευρώ. Οι άνθρωποι αυτοί εξαιτίας των προβλημάτων που είχαν με τα Τέμπη και της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη μεταφορά των μαθητών και εμείς το στέλνουμε ως εξαιρετικά επείγον στην Περιφέρεια και ζητούμε την ικανοποίηση του αιτήματος που είναι δίκαιο».

Προηγούμενο άρθρο Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διοικητή της ΣΜΥ στο νομάρχη Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Μέτρα ρύθμισης κατα την εορταστική περίοδο