Ιδιαίτερη έκθεση για το λαϊκό τραγούδι


Μια πραγματικά πολύτιμη έκθεση για το λαϊκό τραγούδι φιλοξενείται στον Μύλο Ματσόπουλου όπου φιλοξενούνται στοιχεία και ντοκουμέντα από τους δημιουργούς, τους ερμηνευτές, τους μουσικούς και όλο το «σινάφι» των ανθρώπων του λαϊκού τραγουδιού όπως αυτοί παρέλασαν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού “Λαϊκό Τραγούδι” όλα αυτά τα χρόνια της κυκλοφορίας του.

 Η έκθεση οργανώνεται από το «Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη» στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του που έχουν σαν στόχο να προβάλουν και να αναδεικνύουν δράσεις, ενέργειες και πρόσωπα που προωθούν τον λαϊκό μας πολιτισμό και είναι επιμελημένη από τον γνωστό εκδότη και δημοσιογράφο κ. Γιώργο Κοντογιάννη και τον συνεργάτη του περιοδικού, συμπολίτη φιλόλογο, συγγραφέα και ερευνητή του λαϊκού τραγουδιού, κ. Θεόφιλο Αναστασίου.

Για μια εξαιρετική έκθεση, η οποία “φέρνει στην επικαιρότητα υλικό που είναι ξεχασμένο και το οποίο οφείλουμε να το αναδείξουμε, γιατί ορισμένες πτυχές της ελληνικής παράδοσης και του ελληνικού τραγουδιού πρέπει να αναδειχθούν στη σωστή τους διάσταση τώρα που πέρασε ο απόηχος της εμπορικότητας και μέσα από την οποία πολλοί φίλοι του λαϊκού τραγουδιού θα μπορέσουν να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες”, έκανε λόγο στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος πριν τις ομιλίες των καταξιωμένων ερευνητών και επιμελητών της έκθεσης.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο της έκθεσης θα δοθεί στον ίδιο χώρο και λαϊκή συναυλία στις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Προηγούμενο άρθρο Κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια του Περιφερειακού Συνδυασμού "Μένουμε Θεσσαλία οικο-Λογικά"
Επόμενο άρθρο Αξιέπαινη η ολοήμερη ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή οδήγηση