ΚΕΘΕΑ Έξοδος: «Συμβουλευτικό κέντρο Τρικάλων»


Το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) λειτουργεί από το 1983 και  είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Είναι αυτοδιοικούμενο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υποστηρίζει χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους αλλά και όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο. Η θεραπεία στο ΚΕΘΕΑ παρέχεται δωρεάν, χωρίς διακρίσεις και με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών. Δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή άλλες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.
Το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ένα από τα ολοκληρωμένα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ λειτουργεί στη Θεσσαλία από το 1989. Το 2007 ξεκίνησε τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου στα Τρίκαλα που απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και στις οικογένειές τους. Το Κέντρο λειτουργεί με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων και τις Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

 

Αποτελεί “ασφαλή” και ελεύθερο από ουσίες χώρο, όπου μπορούν να απευθυνθούν οι χρήστες ουσιών προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τις δυνατότητες θεραπείας, να βοηθηθούν να ελαττώσουν τη χρήση ουσιών και να ενταχθούν σε θεραπευτικό πρόγραμμα, να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης, φροντίδα για την υγεία τους και υποστήριξη για την επίλυση άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση.

 

Μπορούν επίσης να απευθυνθούν γονείς, συγγενείς ή φίλοι χρηστών προκειμένου να υποστηριχθούν ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της χρήσης στο περιβάλλον τους, να βοηθήσουν τον χρήστη να ενταχθεί σε θεραπεία και να τον υποστηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια.

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Τρικάλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, βρίσκεται στην οδό Αγίου Νικολάου 10 και λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 έως τις 16.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24310 29921.

 

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού των Τρικάλων από το προσωπικό και τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ. Το ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργήσει στον πεζόδρομο της Ασκληπιού μπροστά από το Δημαρχείο από τις 11. 00 μέχρι τις 13.30 και από τις 18.00 μέχρι τις 20.30 το απόγευμα. Θα διανέμεται έντυπο υλικό και θα διοργανωθούν εικαστικά δρώμενα.

 

Από το Σάββατο 23 έως την Κυριακή 31 Μαρτίου, στο χώρο του “ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ”, θα φιλοξενηθεί η έκθεση Po.P. Art (Politician’s Portrait ART) με έργα που φιλοτέχνησαν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το καλλιτεχνικό κίνημα της POP ART. Η γνωριμία με το συγκεκριμένο “κίνημα” αποτέλεσε και την αφορμή για μια ομάδα μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, με εκπαιδευτή τον εικαστικό Αστέρη Δημητρίου, να ζωγραφίσουν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία της χώρας μας από τον 19ο αιώνα ως σήμερα.

Με μια καλλιτεχνική ματιά επηρεασμένη από την επικαιρότητα και με έναν διαφορετικό τόνο χρώματος που ξεφεύγει από την στερεότυπη εικόνα, “στήνεται” ένα εικαστικό ταξίδι στη νεώτερη ιστορία του τόπου μας. Προκαλώντας το αυθόρμητο, κριτικό ερώτημα “Τι καθιστά μια προσωπικότητα κορυφαία;”. Οι δημιουργοί δίνουν μ’ αυτόν τον τρόπο το έναυσμα για γενικότερους προβληματισμούς, αγγίζοντας στερεότυπες αντιλήψεις και προσανατολισμούς που κυριάρχησαν επί δεκαετίες στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΑΠΚΦΑ του Δήμου Τρικκαίων  “Ο Ασκληπιός”.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 19:00 και θα προλογίσει η εικαστικός κα Δέσποινα Ράμπια. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Τρικκαίων  κ. Χρήστος Λάππας και ο Πρόεδρος του  Δ.Σ. του ΟΑΠΚΦΑ & Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων  κ. Καρκανιάς.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Πρωί: 10.00 – 13.30
Απόγευμα: 18.00 – 20.00

Τηλέφωνα επικοινωνίας για οργανωμένες επισκέψεις στην Έκθεση Ζωγραφικής:

  • 2410 251853 & 2410 251839
  • 2410 251852

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τοίχος αντιστήριξης στο Γενικό Λύκειο Καλαμπάκας προϋπολογισμού 253.460 €
Επόμενο άρθρο Κ. Ντουρτούνης :«Ποιος είναι τελικά εκτός πραγματικότητας;»