Συνάντηση Νομάρχη-Δημάρχου Τρικκαίων για την λειτουργία του ΤΕΙ


«Αγωνιστήκαμε με τον κ. Δήμαρχο για να έρθουν τα ΤΕΙ στα Τρίκαλα και θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τα αφήσουν στην τύχη τους». Αυτό τόνισε, ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, μιλώντας προς τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, μετά την συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Μιχάλη Ταμήλο.  “Κανένα πρόβλημα”

Αυτό που τέθηκε επί τάπητος είναι οι τελευταίες εξελίξεις, σε ό,τι αφορά στην στελέχωση του ΤΕΙ Δομικών Έργων και των ζητημάτων που ανέκυψαν. Ο κ. Ταμήλος ενημέρωσε τον κ. Βλαχογιάννη για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον προϊστάμενο του Τμήματος, κ. Λάμπρο Σδρόλια, όπου συζήτησαν για το ζήτημα του προσωπικού και συγκεκριμένα, για την γραμματειακή υποστήριξη. «Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων με τον Δήμαρχο συναντηθήκαμε και συζητήσαμε την εκκρεμότητα που υπάρχει με το θέμα στελέχωσης του ΤΕΙ Δομικών Έργων στα Τρίκαλα, αλλά και της στέγασης του. Όπως γνωρίζετε, αγωνιστήκαμε με τον κ. Δήμαρχο για να έρθουν τα ΤΕΙ στα Τρίκαλα και θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τα αφήσουν στην τύχη τους. Για αυτό η Δημοτική Αρχή φρόντισε να στελεχώσει με προσωρινό προσωπικό τα δυο ΤΕΙ, έτσι ώστε να λειτουργήσουν», τόνισε ο Νομάρχης Τρικάλων. Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η στελέχωση του Τμήματος με το προσωπικό είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας που πρέπει άμεσα να αποκαταστήσει. Γιατί δεν μπορεί οι κρατικές λειτουργίες να μετατίθενται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Σχετικά με το ζήτημα της στέγασης, ο κ. Βλαχογιάννης ανέφερε ότι αυτό θα εξεταστεί από του χρόνου, καθώς προσωρινά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. «Θα ληφθούν αποφάσεις που θα στοχεύουν στην μόνιμη εγκατάσταση του ΤΕΙ στην περιοχή μας, με σκοπό την αναβάθμιση τους. Σε καμιά περίπτωση, ούτε διανοούμαστε, ούτε θα δεχθούμε οποιαδήποτε σκέψη μη λειτουργίας ή απομάκρυνσης των ΤΕΙ από τα Τρίκαλα», πρόσθεσε.

Σημειωτέον, το θέμα της στέγασης με την εξεύρεση αιθουσών για την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και ειδικότερα των εργαστηρίων του ΤΕΙ είχε απασχολήσει επίσης και την συνάντηση που είχε ο κ. Ταμήλος με τον κ. Σδρόλια. Αυτό που είχε τονισθεί είναι ότι θα δοθεί πίστωση χρόνου, προκειμένου οι αίθουσες αυτές να λειτουργήσουν το δεύτερο εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το κομψό και φιλόξενο 7ο ΚΑΠΗ στο Ριζαριό
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για το δημογραφικό