Με χαρά τα εγκαίνια των γραφείων της «Φλόγας»


 Το δικό της φιλόξενο και ζεστό χώρο απέκτησε από σήμερα και στην πόλη μας ο Σύλλογος «Φλόγα» μετά την άμεση παραχώρηση χώρου στο Πολύκεντρο της ΔΕΚΑ Τρικάλων στα Σεισμόπληκτα και με τη δημοτική αρχή διά της Αντιδημάρχου κας Ελένης Αργυροπούλου-Καλλιάρα να ανταποκρίνεται θερμά στο σχετικό αίτημα της Προέδρου της «Φλόγας» κας Μαρίας Τρυφωνίδου.

 Να σημειώσουμε ότι η «Φλόγα» είναι Σύλλογος Γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, καθώς το πρόβλημα του καρκίνου δεν γνωρίζει γεωγραφικά σύνορα. Ως Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του. Διατηρεί παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, όπου μπορούν να απευθύνονται όσοι γονείς χρειάζονται βοήθεια και υποστήριξη. Αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή και την υγεία, την ποιότητα ζωής τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, για να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους.

Τα εγκαίνια του χώρου έγιναν σήμερα το απόγευμα παρουσία πλήθους κόσμου και σε έντονα συγκινητική ατμόσφαιρα με το πρόγραμμα των εγκαινίων να περιλαμβάνει και παρουσίαση του βιβλίου «Μάνες από Φλόγα» της Συγγραφέως Σόνιας Ευθυμιάδου – Παπασταύρου, το οποίο παρουσίασε η ίδια η συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» και οι Σχολές Χορού «Έκφραση & Δημιουργία» και «Dance Art Natalie». Παράλληλα στον ίδιο χώρο λειτούργησε bazaar από φίλους της Φλόγας από τις 10:00 π.μ. εως τις 21:00 μ.μ..

Χαιρετίζοντας ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος επεσήμανε ότι «πρέπει να δούμε πώς μπορεί ο καθένας μας από τη θέση που έχει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια. Θεωρώ ότι εδώ είναι ένας χώρος φιλόξενος που έχει βασικές υποδομές και νομίζω ότι εδώ στα πρώτα της βήματα η «Φλόγα» θα έχει το πιο ζεστό σπίτι μέσα Τρίκαλα» ενώ από την πλευρά του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας συνεχάρη τα μέλη της «Φλόγας» για το έργο του και ευχήθηκε να έχουν πάντα μέσα τους άσβεστη τη φλόγα της δύναμης της ψυχής.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη στις Ιερές Μονές των Μετεώρων από τη ΣΜΥ
Επόμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το κομψό και φιλόξενο 7ο ΚΑΠΗ στο Ριζαριό