Τα δύο νέα εργα της Νομαρχίας Τρικάλων


Η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων και η παράκαμψη της Αγναντιάς είναι τα δύο νέα έργα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων.

Ειδικά για το Μουσικό Σχολείο επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, μιας και μετά από πολλές προσπάθειες της Νομαρχιακής Αρχής είναι το πρώτο έργο του ΕΣΠΑ που εκτελείται στη Θεσσαλία..

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα που υπογράψαμε αυτή τη σύμβαση, είναι το πρώτο έργο ΕΣΠΑ που εκτελείται στη Θεσσαλία και χαιρόμαστε γιατί αυτό το έργο γίνεται στο Νομό Τρικάλων. Είχαμε δώσει υπόσχεση ότι θα το κάνουμε το καλύτερο Μουσικό Σχολείο στην Ελλάδα και πράγματι με την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων γίνεται.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ακολούθως υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Χασίων για το έργο «παράκαμψη Αγναντιάς», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την άριστη συνεργασία «αυτή η συνεργασία έφερε πολλά έργα στην περιοχή» και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί στο Δήμο Χασίων. «Πιστεύουμε ότι η παράκαμψη Αγναντιάς θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα για να γίνει πραγματικότητα το αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χασίων κ. Κωστούλας τόνισε:

«Ένα χρόνιο πρόβλημα της Αγναντιάς λύνεται με την παράκαμψη ενός χιλιομέτρου, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια το Νομάρχη Τρικάλων για την σημαντική βοήθεια και σε αυτό το έργο, αλλά και για την άριστη συνεργασία που έχουμε».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή των Χασίων η συμβολή της Νομαρχίας είναι έντονη αν αναλογιστεί κανείς τα έργα που έχουν γίνει, όπως το φράγμα Ασπροκκλησιάς, το φράγμα Σκεπαρίου, την παράκαμψη της Θεοτόκου, την παράκαμψη Αχλαδέας, την γέφυρα στον Άγιο Θεοδόσιο, την γέφυρα στον Ξηρόκαμπο, το γεφύρι του Ψύρρα.

Προηγούμενο άρθρο Πληρώνονται οι καλλιεργητές της στέβιας
Επόμενο άρθρο Συνεχείς οι αναφορές στα Μετέωρα από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης