Περιοδεία Απ. Παπατόλια στο νομό τρικάλων


Στο Νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα στην Καλαμπάκα περιόδευσε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, συνοδευόμενος από κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη καθώς και την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη κ.Λώρεν Κασοπούλου.

 Ξεκινώντας την επίσκεψή του στην περιοχή της Καλαμπάκας ο κ. Παπατόλιας συναντήθηκε με το Σεβασμιότητατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων  κ.κ. Σεραφείμ με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα της δικτύωσης των τουριστικών προορισμών, έτσι ώστε να συνδεθούν όλες οι Μονές και οι τόποι που παρουσιάζουν ιδιαίτερο Θρησκευτικό ενδιαφέρον, σε συνεργασία και με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και τους εκκλησιαστικούς φορείς. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η διοργάνωσε ενός μεγάλου διεθνούς συνεδρίου για την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού, με επίκεντρο τα Μετέωρα και τον ξεχωριστό μοναστηριακό πλούτο της περιοχής. Ακολούθησε βόλτα στη Λαική αγορά της Καλαμπάκας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από πολίτες και παραγωγούς της περιοχής, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Παπατόλιας επισκέφτηκε το Κέντρο υγείας, συνομίλησε με τους γιατρούς και το προσωπικό για τα σημαντικότερα θέματα που τους απασχολούν. Αργότερα στο Δασαρχείο της περιοχής με το Δασάρχη και τους υπαλλήλους, ενημερώθηκε για την ανάγκη  καλύτερης δυνατής αξιοποίησης του δασικού πλούτου της περιοχής σε συνδιασμό με τον εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του υφιστάμενου εργοστασίου ξυλείας, μέσα από την σύνδεσή του με τους δασικούς συνεταιρισμούς και τους εκπροσώπους των δασεργατών, την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Ο κ. Παπατόλιας επεσήμανε την ανάγκη λήψης πρωτοβουλίων από τη νέα Αιρετή Περιφέρεια, ώστε να ενταχθεί το εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλίας δυναμικά στο χώρο της νέας κοινωνικής οικονομίας της περιοχής και να στηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.
Το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει σε γνωστό Ξενοδοχείο της Καλαμπάκας, ο κ. Παπατόλιας παρουσιάζει το λογότυπο και το όνομα της παράταξής του καθώς και τους τέσσερεις Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας.  Αμέσως μετά το τέλος της εδκήλωσης θα περιοδύσει στο Δήμο Βασιλικής, Παλαιοκάστρου και Παλαιοπύργου.
Εντωμεταξύ χθες βράδυ, ο κ. Παπατόλιας μιλώντας σε Αγρότες στην Κοιλάδα Λάρισας, επεσήμανε πως η νέα Αιρετή Περιφέρεια δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Τόνισε πως θα γίνεται καλύτερα ο προγραμματισμός των έργων , με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας σε τρίτο πόλο σε επίπεδο χώρας.

Επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα της Θεσσαλίας, έτσι ώστε και ο ίδιος παραγωγός να έχει σχέση με το προϊόν που θα καταλήξει στο ράφι του σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια στον καταναλωτή πολίτη, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Μέσα από ομάδες παραγωγών, ο Θεσσαλός αγρότης μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, υποστήριξε, έτσι ώστε να πάψει να αποτελεί το “ευκολο θύμα” του μεσάζοντα – μεταποιητή. 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου