Να Λειτουργήσει ο Θεσμός των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων


 Με το νέο Οργανισμό Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων ασχολήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στο οποίο συμμετείχε και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

 Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση ο νέος Οργανισμός συντάχθηκε πρόχειρα με τους υπεύθυνους του Υπουργείου να μην λαμβάνουν υπόψη την υφιστάμενη δομή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Τονίστηκε ότι από 01-01-2011 θα επικρατήσει ένα αλαλούμ, μιας και ούτε το προσωπικό θα είναι στη θέση του, ούτε ο ορισμός των Διευθυντών των Υπηρεσιών θα έχει γίνει.

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών – μέλος της οποίας είναι και ο Νομάρχης Τρικάλων – και θα κάνει εισήγηση προς την ΕΝΑΕ να υπάρξει μεταβατική περίοδος και να λειτουργήσουν για αρχή οι Περιφέρειες με το οργανόγραμμα των Νομαρχιών.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Ο Οργανισμός που παρουσιάστηκε έχει πολλά κενά και θα υπάρξει σίγουρα δυσλειτουργία από το νέο έτος. Για αυτό και οι εργαζόμενοι μέσω του Σωματείου τους προτείνουν την αναβολή ισχύος των νέων Προεδρικών Διαταγμάτων για τους κανονισμούς των Περιφερειών, τη λειτουργία των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων με τη υπάρχουσα δομή των Νομαρχιών για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να πάμε ομαλά στο νέο σχήμα».

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή διοργανώνει ο Δήμος Καλαμπάκας για την Τρίτη Ηλικία
Επόμενο άρθρο Έναρξη Λειτουργίας Πολιτικού Γραφείου του Β. Μπουτίνα