Ειδήσεις

Δράση E.M.BR.A.C.E., ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Καρκίνο του Μαστού


Το Εργαστήριο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Φροντίδα Τραύματος και Ασφάλεια Ασθενή και το Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν με την κοινότητα Ευρωπού και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» την δράση E.M.BR.A.C.E. Evropos’ Motivation for BreastCancer Awareness through Community Education,  η οποία  πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον Καρκίνο του Μαστού.

Η δράση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλάμβανε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομιλίες. Η κεντρική διάλεξη πραγματοποιήθηκε από την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθύντρια του ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ. Δρ. Μαρία Μαλλιαρού, η οποία ανέπτυξε το θέμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού.

Για τη σημασία του test Pap και του εμβολιασμού στην περίπτωση του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας αναφέρθηκε η Διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και επιστημονική συνεργάτης του ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ. Μαρία Θεοδωροπούλου.

Την εφαρμογή MyHealth App της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσίασε ο Ιωάννης Κουρουτζής, Επιστημονικός συνεργάτης του ΕΡ.ΕΚ.ΤΡ.ΑΣ,  μεταπτυχιακός φοιτητής διαχείρισης ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα υγείας στο ISCTE University Instituteof Lisbon.

Τέλος, με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το κλινικό φροντιστήριο αυτοεξέτασης μαστού με χρήση προπλασμάτων που πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Άννα Πατσοπούλου, εκπαιδευτικό νοσηλευτικής ΔΔΕ Καρδίτσας και επιστημονική συνεργάτη του Τμήματος Νοσηλευτικής Π.Θ.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός για επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων