Ειδήσεις

Συνεχίζεται η περίοδος εγγραφών στη Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης


Η περίοδος εγγραφών στη Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης για το χειμερινό εξάμηνο 2024-2025 ξεκίνησε από τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024.

Αν είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σπουδάζεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θέλεις να κάνεις την εγγραφή σου στη Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης ακολούθησε τα εξής βήματα:

  1. Συμπλήρωσε ηλεκτρονικά την Αίτηση Εγγραφής φοιτητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την οποία θα βρεις στην ιστοσελίδα της Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης (https://prosvasi.uth.gr). Για να συμπληρώσεις την αίτηση εγγραφής πρέπει να συνδεθείς με το πανεπιστημιακό σου email.
  2. Στην αίτηση θα σου ζητηθεί να επισυνάψεις δύο έντυπα:
    α) το διαγνωστικό έγγραφο από δημόσιο φορέα που να αναφέρει την αναπηρία ή/και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
    β) την περιγραφική έκθεση αξιολόγησης των δεξιοτήτων (π.χ. μαθησιακών, γνωστικών, επικοινωνιακών, κοινωνικών, κινητικών κ.α.) και των αναγκών σου (μπορείς να την αναζητήσεις από το φορέα έκδοσης του διαγνωστικού εγγράφου ή από κάποιο άλλο φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό, στον οποίο έγινε κάποια διαδικασία αξιολόγησης).
  3. Αφού συμπληρώσεις την αίτηση, κλείσε ραντεβούηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Μονάδας Ισότιμης Πρόσβασης (Κλείσε ραντεβού) για να γίνει η καταγραφή των αναγκών σου με φυσική παρουσία (στην πόλη του Βόλου ή της Λάρισας) ή εξ αποστάσεως μέσω Microsoft Teams.

 

Προηγούμενο άρθρο Μαρίνα Κοντοτόλη: Για πόσο ακόμη η κυβέρνηση θα κρατά όμηρους τους μαθητές της Γ Λυκείου που περιμένουν το 2% για την τελική εισαγωγή τους στα δημόσια πανεπιστήμια;
Επόμενο άρθρο Στο Δήμο Πύλης ο Ολυμπιονίκης ποδηλασίας δρόμου κ. Paolo Bettini