3η διακρατική συνάντηση του ευρωπαικού προγράμματος


 Το Κέντρο Ενημέρωσης & Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΔΗΜΗΤΡΑ», συντονιστής του καινοτόμου Ευρωπαϊκού προγράμματος DigEm «Ψηφιακή Ενδυνάμωση»  (Digital Empowerment), διοργανώνει στις 07 & 08 Οκτωβρίου στην Οστράβα της Τσεχίας την 3η διήμερη διακρατική συνάντηση με την παρουσία όλων των εταίρων από Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία και Αγγλία.

 Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πρόκειται να γίνει παρουσίαση της μεθοδολογίας που ακολουθείται και να συζητηθούν οι ενέργειες που έχουν ήδη υλοποιηθεί από τους συμμετέχοντες φορείς, καθώς και οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν για την περαιτέρω διάδοση του προγράμματος. Επιπλέον, θα γίνει αξιολόγηση του προγράμματος και των κριτηρίων ποιότητας που εφαρμόζονται, ενώ θα οριστεί το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον. Τέλος, μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των εκπαιδευτών στη χρήση της μεθοδολογίας του DigEm για τη δημιουργία των ψηφιακών ιστοριών.

Το πρόγραμμα DigEm «Ψηφιακή Ενδυνάμωση» έχει διάρκεια τριών ετών και αφορά στη χρήση εναλλακτικών μεθόδων διδασκαλίας των τεχνολογιών της πληροφορικής και επικοινωνιών προκειμένου, μέσω της δημιουργικής προσέγγισης, να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική επαφή με τις νέες τεχνολογίες για όσους έχουν απομακρυνθεί από τις μαθησιακές διαδικασίες. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή μιας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας εξοικείωσης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης εξειδικευμένων δημιουργικών τεχνικών κι εκπαιδευτικών εργαλείων, τα οποία χρησιμοποιούνται και από τα ΜΜΕ, όπως π.χ. η δημιουργία ιστοριών εστιασμένων σε βιωματικές εμπειρίες, το θέατρο, η φωτογραφία, η παραγωγή video clips κι αφηγήσεων, κ.α.

Το πρόγραμμα συντονίζει και υλοποιεί το Κ.Ε.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΑ» με τη συμμετοχή  οργανισμών από επτά ευρωπαϊκές χώρες και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρία «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, κ. Αναστασοπούλου Βασιλική,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα, τηλ. 2410 554026, https://www.dimitra.gr/

Προηγούμενο άρθρο Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος Τρικκαίων για τους φόβους μεταφοράς των ΤΕΙ
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών και δραστηριοτήτων του συνδυασμου ΤΡΙΚΑΛΑ Συμπολιτεία, ΛΑΠΠΑ.