Ειδήσεις

1ο Trikki ARTience υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Π.Ε. Τρικάλων


«Φωνή: Επιστήμη και Τέχνη» είναι το γενικό θέμα του 1ου Trikki ARTience – Συνεδρίου για την ανθρώπινη φωνή, που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία Phono Quest, που δραστηριοποιείται γύρω από την ολιστική προσέγγιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής, με την καθοδήγηση της διεπιστημονικής ομάδας φωνιάτρων, φωνοθεραπευτών και λογοθεραπευτών, Voice Mentoring.

Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021 στο χώρο του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, με την ευγενική συμμετοχή της DotSoft και της Voice Mentoring και τη συμπαράσταση της e-trikala Α.Ε.

Σε δήλωσή του για την διοργάνωση του συνεδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σημειώνει πως «το 1ο Trikki Artience αποτελεί ένα σημαντικό και ενδιαφέρον συνέδριο για την ανθρώπινη φωνή, από το οποίο θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε την δυνατότητα εξέλιξή της μέσα από την επιστημονική έρευνα, δίνοντάς μας νέα οπτική ως προς την χρήση της. Ιδιαίτερα οι άνθρωποι που τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο δουλειάς, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για όλα τα σύγχρονα δεδομένα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δίνουν έμφαση στην καινοτομία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, και στηρίζουν την διοργάνωση, που έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει θεσμός για την περιοχή μας».

Όπως τονίζεται από την διοργάνωση, το Trikki ARTience φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, που θα υλοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη της μουσικής και του πολιτισμού, τα Τρίκαλα. Το 1ο Trikki ARTience θα φέρει σε γόνιμο διάλογο την επιστημονική με την καλλιτεχνική κοινότητα, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και σύγχρονων τεκμηριωμένων γνώσεων και μεθόδων στον τομέα της φωνής. Θα περιλαμβάνει επιστημονικές εισηγήσεις – παρουσιάσεις (διά ζώσης και on-line), συζήτηση με το κοινό και στρογγυλή τράπεζα.

Στην πόλη των Τρικάλων θα συγκεντρωθούν καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, με αξιοσημείωτο εκτενές έργο στην αποκωδικοποίηση της ανθρώπινης φωνής, αλλά και αξιόλογοι καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες φωνής, που με τη συμμετοχή τους θα συνδράμουν στο κοινωνικό άνοιγμα και την επικοινωνία καινοτόμων μεθόδων και ερευνητικών εργαλείων στην έρευνα και τη χρήση της φωνής.

Η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους Τρικαλινούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς θα προσφέρει σύγχρονους τρόπους υποστήριξης της τοπικής εξέλιξης στα θέματα φωνής.

Επίτιμος Πρόεδρος Συνεδρίου

 

Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, LSE.

Η επιστημονική επιτροπή

Πρόεδρος: Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός ΩΡΛ, Φωνίατρος,

Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την επιστημονική επιτροπή απαρτίζουν διεθνούς φήμης και δράσης Έλληνες επιστήμονες.

Η καλλιτεχνική επιτροπή

Πρόεδρος: Δημήτρης Καβράκος, διεθνούς φήμης Βαθύφωνος.

Την καλλιτεχνική επιτροπή απαρτίζουν καταξιωμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου.

Η οργανωτική επιτροπή

Πρόεδρος: Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Χειρουργός ΩΡΛ, Φωνίατρος, Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πληροφορίες για τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα βρείτε στο https://phonoquest.com/trikki-artience-committee.

Απευθύνεται σε: Ωτορινολαρυγγολόγους, Φωνιάτρους/ Φωνοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Επαγγελματίες και ερασιτέχνες τραγουδιστές, Επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, Σπουδαστές των άνω κατηγοριών, Καθηγητές φωνητικής και υποκριτικής, Εκπαιδευτικούς, Δημοσιογράφους, Προπονητές, Δικηγόρους, Ψάλτες και όσους χρησιμοποιούν τη φωνή ως εργαλείο δουλειάς.

Οι εργασίες του Συνεδρίου διαρθρώνονται σε τρεις μεγάλες ενότητες: την Επιστημονική, την Εκπαιδευτική και την Καλλιτεχνική, έκαστη για κάθε μία ημέρα του Συνεδρίου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Το Συνέδριο θα μεταδίδεται ταυτόχρονα και διαδικτυακά, μέσω live streaming, σε διευθύνσεις που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Είσοδος ελεύθερη.

Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης, μέσω ηλεκτρονικής εγγραφής, για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Συνέδριο δια ζώσης: https://phonoquest.com/conference-subscription-form

Να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου θα εφαρμοστούν πλήρως τα επίσημα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.

Προηγούμενο άρθρο 23 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο 25 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα