“Κόκκινη γραμμή”


 “Κόκκινη γραμμή” αποτελεί η απομάκρυνση των ΤΕΙ από τα Τρίκαλα για την νέα Περιφερειακή Αρχή, δήλωσε κατηγορηματικά ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό να παραμείνουν στην πόλη μας. Ο κ. Αγοραστός επισκέφτηκε το εκλογικό του κέντρο χθες το πρωί, όπου τον υποδέχτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και πλήθος κόσμου. Το παρόν έδωσαν ο νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης, ο νέος δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, ο απερχόμενος δήμαρχος Γόμφων Νίκος Παλαντζάς, περιφερειακοί, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

 Επίσης, ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε με εκπροσώπους των σπουδαστών των ΤΕΙ, με τους οποίους συνομίλησε και επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να μην φύγουν οι σχολές από τα Τρίκαλα. Η αντιπρόσωπος των σπουδαστών Μαρίσια Αρσενίδου τόνισε πως δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για να μην φύγουν τα ΤΕΙ από τα Τρίκαλα. “Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας περιέλαβαν με την εμπιστοσύνη τους και σε εκείνους που δεν μας προτίμησαν, αλλά και σε όσους δεν ψήφισαν αλλά προσβλέπουν σε μας”, απηύθυνε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης και τόνισε “προσβλέπουμε στην συνεργασία όλων. Είμαστε μία Περιφερειακή Αρχή ενωτική, αγωνιστική, ασυμβίβαστη, διεκδικητική, που στέκεται με ενδιαφέρον στα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών. Ευελπιστούμε και επιζητούμε την συνεργασία όλων των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, όλων αυτών που τους έκανε την τιμή ο Θεσσαλικός λαός και τους εξέλεξε και την συνεργασία τους. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Ότι καλό απ’ όπου και αν προέρχεται τεκμηριωμένα, σωστό, μπορούμε να το υιοθετήσουμε, να το επιλέξουμε και να το υλοποιήσουμε”.

“Κόκκινη γραμμή”

Μιλώντας για το ζήτημα των ΤΕΙ στα Τρίκαλα, ο κ. Αγοραστός δήλωσε “επικοινώνησα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ιωάννη Κόκκορα και μου υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετακίνηση του Τμήματος. Του είπα, αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω και μου είπε ναι. Ζήτησα να γίνουν τέσσερις αποσπάσεις άμεσα από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο ΤΕΙ ως Διοικητικό Προσωπικό. Για μας είναι “κόκκινη γραμμή” η απομάκρυνση του ΤΕΙ από τα Τρίκαλα”. Ο κ. Αγοραστός ζητάει την συνεργασία των τοπικών αρχών, ώστε να εξευρεθεί προσωρινή λύση, ώσπου να δοθεί οριστική με την προκήρυξη των θέσεων. “Υπήρχαν αργοπορίες, ξέρανε ότι θα σταματούσαν οι συμβάσεις, οπότε έπρεπε να είχαν δρομολογήσει λύσεις. Ωστόσο, δεν το έκαναν, δεν γνωρίζω γιατί, αλλά ξέρω ότι πρέπει το ΤΕΙ να λειτουργήσει απρόσκοπτα εδώ, καθώς αποτελεί πηγή κοινωνικής, οικονομικής, πολιτιστικής ζωής. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κανένα παιχνίδι σε βάρος του ΤΕΙ Τρικάλων”, υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός, υπενθυμίζοντας ότι το ζήτημα αυτό είχε τεθεί και προεκλογικά από τον ίδιο.

Παράλληλες προτεραιότητες

Την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση έργων στον Νομό μας, έχει ως στόχο η νέα Περιφερειακή Αρχή, τόνισε ο κ .Αγοραστός και εξήγησε την φιλοσοφία δράσης “δεν υπάρχει μία προτεραιότητα. Η φιλοσοφία μας είναι διαφορετική. Εμείς είμαστε υπέρ των παράλληλων προτεραιοτήτων, κατασκευάζοντας έργα υποδομής”. Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ο Ε-65, η Τρικάλων – Λάρισας, Τρικάλων – Καρδίτσας, και πολλά άλλα, ώστε να δώσουν θέσεις εργασίας και να τονωθεί η αγορά, σημείωσε ο κ. Αγοραστός, τα εγγειοβελτιωτικά. Στους σχεδιασμούς της Περιφέρειας είναι η τόνωση τόσο του αγροτικού και όσο και του επιχειρηματικού τομέα, η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, η αξιοποίηση του μεγάλου “όπλου”, τα Μετέωρα, ώστε να υπάρξουν συνολικά αποτελέσματα και αθροιστικά μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Επικοινωνία, αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων
Επόμενο άρθρο Εταιρία ζητά 1,3 εκ. ευρώ από την ΕΑΣΤ