Ψήφος εμπιστοσύνης στον Χρήστο Λάππα


 Σε Εξάλοφο, Ματσουκέικα και Δενδροχώρι περιόδευσε την Τρίτη ο επικεφαλής του συνδυασμού ΤΡΙΚΑΛΑ Συμπολιτεία

 Την εμπιστοσύνη τους στον επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστο Λάππα, εξέφρασαν οι κάτοικοι των συνοικισμών Εξάλοφος και Ματσουκέϊκα και αργότερα στο Δενδροχώρι, πιστεύοντας ότι ως αυριανός δήμαρχος θα επιλύσει τα προβλήματα της περιοχής τους.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων δεσμεύτηκε ότι για όλα τα ζητήματα θα έχουν λόγο και οι πολίτες κάθε περιοχής ώστε από κοινού να ιεραρχούνται οι προτεραιότητες.

Γνώστης και ο ίδιος των προβλημάτων που υπάρχουν σε κάθε χωριό, ο κ. Λάππας σημείωσε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα δρομολογήσει τα έργα που είναι απαραίτητα για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, όπως το δίκτυο αποχέτευσης, τα κράσπεδα και τα πεζοδρόμια στους δρόμους του Εξαλόφου.

Συγκεκριμένος ως προς  το τι θα κάνει την επόμενη δημοτική περίοδο ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος και στους κατοίκους του συνοικισμού Ματσουκέϊκων. Αφού τους χαιρέτισε στην μητρική τους γλώσσα, τα βλάχικα, ανέφερε ότι στο πρόγραμμά του για την περιοχή περιλαμβάνεται το δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων, η κατασκευή της κεντρικής πλατείας, η ασφαλτόστρωση των δρόμων καθώς και η ανέγερση εκκλησίας, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων.

Για την άμεση υλοποίηση τεσσάρων έργων και συγκεκριμένα την αποπεράτωση του δικτύου ομβρίων καθώς και του Λαογραφικού Μουσείου, την κατασκευή της πλατείας και την ανάδειξη του δάσους που ξεκινάει από την Φωτάδα, δεσμεύτηκε ο κ. Λάππας στη συνέχεια, μιλώντας στους κατοίκους του Δενδροχωρίου.

Και θα τα κάνουμε όλα αυτά, υπογράμμισε, γιατί έχουμε σχέδιο, αλλά και γιατί δεσμευόμαστε ότι θα ερχόμαστε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για να κάνουμε δημόσιο απολογισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος και στην νέα δομή του Καλλικράτη, τονίζοντας ότι είναι η μεγαλύτερη καινοτομία στην εποχή της Μεταπολίτευσης. Ο Καλλικράτης, εξήγησε, επιχειρεί αφενός να ξαναναστήσει τις τοπικές κοινότητες, θεσμοθετώντας αρμοδιότητες και πόρους που θα διαχειρίζονται τα τοπικά συμβούλια και αφετέρου ο κεντρικός δήμος θα έχει την ευθύνη να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη και να δημιουργήσει όλες τις υποδομές.

Στόχος μας, τόνισε ο κ. Λάππας είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η δημιουργία θέσεων στον πρωτογενή τομέα, ώστε να παραμείνει ζωντανή η ύπαιθρος, αλλά και η δημιουργία των υποδομών στον χώρο της εκπαίδευσης και της πρόνοιας.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Σακελλαρίου σε άρθρο του Βύρωνα Μπουτίνα
Επόμενο άρθρο Περιοδεία Λάππα στο Λογγάκι και Κρηνίτσα