Ειδήσεις

Υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2020 με την Τροφοδότηση της Πύλης Τρικάλων και του Μουζακίου Καρδίτσας


Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υποδέχεται τη νέα χρονιά εκπληρώνοντας απόλυτα τους στόχους της με την τροφοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Πύλης και της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, ολοκληρώνοντας το σχεδιασμό για τη ανάπτυξη του δικτύου διανομής σε νέες περιοχές.

Η φλόγα του φυσικού αερίου άναψε συμβολικά στις δυο περιοχές παρουσία των αρχών και στελεχών της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, δήλωσε σχετικά «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς “κλείνει” μια επιτυχημένη χρονιά σε συνθήκες απρόσμενων εξελίξεων. Ως μια σύγχρονη Εταιρεία με πολυετή εμπειρία και υψηλή τεχνογνωσία που αφουγκράζεται εγκαίρως τα νέα δεδομένα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έθεσε ως ύψιστηπροτεραιότητα τις ανάγκες των καταναλωτών. Μεπειθαρχία και αυστηρό προγραμματισμό η Εταιρεία έφερε το φυσικό αέριο-ένα θεμελιώδες αγαθό-, στην Πύλη και το Μουζάκι, εντός χρονοδιαγράμματος. Η θερμή υποδοχή που μας επιφύλασσαν οι πολίτες των περιοχών αυτώνμας ενθαρρύνει για τη συνέχιση του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού μας. Προχωρούμε, υλοποιώντας βιώσιμες επενδύσεις και συνεισφέρουμε πολλαπλώς στην ανάπτυξη όλων των περιοχών της Αδείας μας».

Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι στο νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης τα συνολικά κεφάλαια που θαεπενδυθούνστον Δήμο Πύλης  και Μουζακίου θα αγγίξουν τα  2εκ. € για την κατασκευή δικτύου και για τη σύνδεση νέων καταναλωτών, ώστε η διείσδυση του φυσικού αερίου το 2025να αγγίξει το 50% του πληθυσμού της περιοχής.

Η κα Καλογήρου υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον των δημοτών, καθώς οι αιτήσεις σύνδεσης ξεπερνούν στην Πύλη και στο Μουζάκι τις 800. Ήδη έχουντροφοδοτηθεί οι πρώτοι οικιακοί καταναλωτές των περιοχών και τα πρώτα δημοτικά κτίρια ενώ θα συνεχιστεί η προσφορά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τα δωρεάν τέλη σύνδεσης τα οποία παρέχονται με 100% έκπτωση για όλους τους Νέους Καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις. Για την υπογραφή νέων συμβολαίων οι πολίτες μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό11 150.

Η κα Καλογήρου τόνισε ότι στα πλαίσια της ισότιμης μεταχείρισης των Χρηστών Διανομής αλλά και των καταναλωτών οι οποίοι υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης, μπορούν να επιλέγουν βάσει του νομοθετικού πλαισίου, ελεύθερα τον Χρήστη Διανομής τους καθώς και τους αδειοδοτημένους τεχνικούς, για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του δικτύου διανομής και ενημερώνει  τους πολίτες για θέματα δυσλειτουργίας ότι μπορούν να καλούν  στον  τηλεφωνικό αριθμό 10302, 24 ώρες το 24ωρο.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Αγοραστός υπογράμμισε το γεγονός ότι κάθε πόλη της Θεσσαλίας, κάθε αστικό κέντρο έχει συνδεθεί πλέον με το δίκτυο του φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να έχει το πιο πυκνό δίκτυο φυσικού αερίου σε ολόκληρη την χώρα. Επεσήμανε την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος μέσω του πιο οικολογικού και οικονομικού καυσίμου.

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πύλης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Βησσαρίων Τζάνης χαρακτήρισε ιστορική την ημέρα των εγκαινίων και επεσήμανε ότι πίσω από κάθε αλλαγή, υπάρχουν πρόσωπα, αναφερόμενος στις προσπάθειες που κατέβαλε η δημοτική αρχή σε συντονισμό με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την άμεση τροφοδότηση της περιοχής με  φυσικό αέριο.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου, κ. Στάθης Θεοφάνης δήλωσε ότι: «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την πόλη του Μουζακίου. Χαιρετίζουμε την έλευση του φυσικού αερίου και ευελπιστούμε ότι σύντομα η επέκταση του δικτύου θα καλύψει και άλλες περιοχές του Δήμου μας.»

Προηγούμενο άρθρο 6 νέα κρούσματα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Έκκληση του Τμήματος Ιατρικής του Παν/μιου Θεσσαλίας για αιμοδοσία