Το ”ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ” του κ. Λαππα


Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου 2010 στην εκπομπή με τους υποψηφιους δημαρχους Τρικαλων του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA TV παρακολουθήσαμε, έκπληκτοι είναι η αλήθεια, τον ”κατήφορο” του υποψήφιου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ κ. Λάππα προς την κινδυνολογία και τον πολιτικό εκβιασμό προς τους πολίτες. Πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης να εκβιάζει με διλλήματα, όπως «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» προεκλογικά ή «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» μετεκλογικά. Η έκπληξή μας προέρχεται από το γεγονός ότι την ίδια τακτική χρησιμοποιεί, -πιο νωρίς απ’ ότι περιμέναμε- και ο κ. Λάππας που κατά τα άλλα προσπαθεί να προωθήσει, μάταια, ένα διαφορετικό προφίλ.
Όταν όμως τα εκβιαστικά διλλήματα, βιάζουν τη λογική δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε λέγοντας στον κύριο Λάππα ότι:

  • Στη δεκαετία του ΄50 δεν υπάρχει κίνδυνος να επιστρέψουμε αν πέσει η κυβέρνηση αλλά έχουμε επιστρέψει ήδη από τις επιλογές της που οδηγούν στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους, που οδηγούν στην ανεργία , στη φτώχεια και στην απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
  • Στη δεκαετία του ΄50 έχουμε επιστρέψει από τη στιγμή που ξεπουλάμε στους δήθεν επενδυτές «μεγιστάνες» τον πλούτο της χώρας.
  • Στη δεκαετία του ΄50 έχουμε επιστρέψει γιατί καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι το λογαριασμό ενός πάρτι που συνεχίζεται ακομα και σημερα.

Τέλος, το αστείο πραγματικά δίλλημα για το αν θα επιλέξουν οι πολίτες να πίνουν τσάι ή ζεστό νερό, θα προτείνουμε στον κ. Λάππα αντί να το εκφωνεί από τα τηλεοπτικά πάνελ να το πει προσωπικά ο ίδιος στους συνταξιούχους που μειώθηκε η σύνταξή τους, στους ανέργους, στους απολυμένους, σε αυτούς που κινδυνεύει να κλείσει η επιχείρησή τους, σε αυτούς που ψάχνουν στα σκουπίδια της λαϊκής και που δυστυχώς έχουν αυξηθεί και στη πόλη μας το τελευταίο καιρό.
Αυτοί θα του δώσουν την κατάλληλη απάντηση.

Παπαθανασίου Δημήτρης.

Προηγούμενο άρθρο ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Επόμενο άρθρο Αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη η παροχή ρευστότητας στην αγορά δήλωσε ο Λέγκας