Το Γενάρη στήνουν μπλόκα οι αγρότες της Θεσσαλίας


Το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Γενάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες θα στήσουν συντονισμένα σε όλη τη χώρα μπλόκα με τρακτέρ, κλιμακώνοντας παραπέρα τον αγώνα τους που διαρκεί ήδη ένα μήνα. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην αίθουσα του Δημαρχείου του Παλαμά Καρδίτσας.

Για να έχουν τα μπλόκα τη μαζικότητα και το δυναμισμό που απαιτείται, το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα ξεκινά από αύριο μια μεγάλη εξόρμηση στα χωριά όλης της Ελλάδας καλώντας τους αγρότες σε γενικό αγωνιστικό ξεσηκωμό. Όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στη σύσκεψη, ο Β. Μπούτας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας «μας κήρυξαν τον πόλεμο και μας βομβαρδίζουν με εξοντωτικά μέτρα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τους πολεμήσουμε και ισχυρό όπλο μας είναι τα μπλόκα με τα τρακτέρ. Το ξεκίνημα του αγώνα μας πρέπει να είναι συντονισμένο, μαζικό και να κάνει πάταγο». Ο Β. Μπούτας τόνισε ιδιαίτερα και την ανάγκη να δυναμώσει η συμμαχία της αγροτιάς με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Τις αγωνιστικές διαθέσεις που επικρατούν μέσα στον αγροτικό κόσμο μετέφεραν στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, ομοσπονδιών, αγροτικών συλλόγων, επιτροπών αγώνα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, τονίζοντας ότι έχει πλέον γίνει συνείδηση στους μικρομεσαίους αγρότες πως ο αγώνας αφορά στην ίδια στην επιβίωσή τους.

Ιδιαίτερα αγωνιστικοί και ενθουσιώδεις ήταν οι εκπρόσωποι των νέων αγροτικών συλλόγων που ιδρύθηκαν τις τελευταίες ήμερες σε διάφορες περιοχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί και να συνδεθεί ο αγώνας με την αναγκαία αναγέννηση, ανασυγκρότηση και ισχυροποίησης του αγροτικού κινήματος.

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών