Τι ισχύει για μεταφορά και μετατάξεις προσωπικού


 Ειδική αναφορά ο οδικός χάρτης ΟΤΑ Α΄βαθμού, που βρίσκεται στο δήμο Τρικκαίων κάνει για τη διαχείριση του προσωπικού στο πλαίσιο του Καλλικράτη.

 Τι ισχύει

Πιο αναλυτικά, για μεταφορά και κατάταξη προσωπικού, καθώς και δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής, συνενούμενων Δήμων και Κοινοτήτων στους νεοσύστατους Δήμους, σε αντίστοιχες προσωποπαγείς θέσεις,
με την έκδοση διαπιστωτικής πράξης του Δημάρχου προτεινόμενη ημερομηνία, αυτοδίκαιη μεταφορά είναι από 01/01/2011 και κατάταξη έως 10/01/2011 (τελική προθεσμία: σε 1 μήνα από την ανάληψη καθηκόντων του Δημάρχου.

Όσον αφορά τις μετατάξεις μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού υπηρεσιών των Ν.Α., οι αρμοδιότητες των οποίων απονέμονται στους Δήμους (Εθελούσια Διαδικασία) με απόφαση του Γ. Γ. της Κρατικής Περιφέρειας, η προθεσμία ολοκλήρωσης, αφορά την έναρξη ισχύος από 01/01/2011. Για τη δημιουργία φακέλων υπαλλήλων που εθελοντικά μετατάσσονται από τις Ν.Α. η προτεινόμενη ημερομηνία είναι 03/01/2011.

Υποχρεωτική

Η υποχρεωτική μετάταξη υπαλλήλων των Ν.Α., του προσωπικού των Κ.Ε.Π. των Ν.Α. και των νομαρχιακών λιμενικών ταμείων Λάρισας & Θεσσαλονίκης, στους νέους Δήμους με διαπιστωτική πράξη του Γ. Γ. της Κρατικής Περιφέρειας,
προθεσμία ολοκλήρωσης, ορίζεται η έναρξη ισχύος από 01/01/2011. όσον αφορά στα προαπαιτούμενα, θα εφαρμοσθεί για υπαλλήλους οι οποίοι κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσιακές μονάδες των Ν.Α., των οποίων οι αρμοδιότητες απονέμονται στους Δήμους, ή για υπαλλήλους οι οποίοι υπηρετούσαν την 01/01/2010 στις ανωτέρω υπηρεσιακές μονάδες, σε συναφείς κλάδους και ειδικότητες.

Όσον αφορά στην υποβολή αιτήματος του Δήμου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μετάταξη πρόσθετου προσωπικού των καταργούμενων Ν.Α. σε περίπτωση μεταβίβασης μεμονωμένων δραστηριοτήτων, προθεσμία ολοκλήρωσης, είναι εντός ενός (1) μηνός από την ανάληψη καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών. Το παραπάνω προσωπικό μετατάσσεται στους Δήμους με απόφαση του Περιφερειάρχη που εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Περιφερειακών Αρχών.

Μετάταξη

Για τη μετάταξη του μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού των καταργούμενων Τ.Υ.Δ.Κ. των
Κρατικών Περιφερειών σε υφιστάμενες ή ιδρυόμενες Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων της έδρας του αντίστοιχου νομού ή σε άλλους Δήμους όπου λειτουργούσαν οι καταργούμενες Τ.Υ.Δ.Κ., με Διαπιστωτική Πράξη του Γ. Γ. της Κρατικής Περιφέρειας
προθεσμία ολοκλήρωσης, ορίζεται η έναρξη ισχύος από 01/01/2011. Τέλος η διευθέτηση θεμάτων ρύθμισης καταβολής αποδοχών υπαλλήλων Ιανουαρίου 2011, η προθεσμία ολοκλήρωσης, τοποθετείται έως 10/12/2010.

Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο θα ρυθμισθούν τα θέματα του τρόπου σύνταξης και έγκρισης των μισθοδοτικών καταστάσεων, του χρόνου καταβολής των αποδοχών(πριν ή μετά τις 31/12/2010), καθώς και διαχείρισης των τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας των υπαλλήλων (περιλαμβανομένων και των μετατασσόμενων υπαλλήλων).

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκε η Επέτειος της Εθνικής Αντίστασης
Επόμενο άρθρο Άρπαξε την ταμειακή μηχανή κι έγινε καπνός