Την Τρίτη η ανακήρυξη από το Πρωτοδικείο Τρικάλων


 Χωρίς διαφοροποίηση από την πρώτη καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και η δεύτερη των ψηφοδελτίων των αυτοδιοικητικών εκλογών στον δήμο Πύλης  στις 25 Νοεμβρίου στο Πρωτοδικείο Τρικάλων. Το Πρωτοδικείο θα προχωρήσει στην επίσημη ανακήρυξη την ερχόμενη Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

 Ο δεύτερος έλεγχος των ψηφοδελτίων πραγματοποιήθηκε από τις Δικαστικές Αρχές κατόπιν αιτήματος του νέου δημάρχου Πύλης Κώστα Κουφογάζου, ενώ ο πρώτος, αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία, έγινε με αίτημα του κ. Κώστα Μαράβα, υποψηφίου δημάρχου. Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στον δήμο Πύλης ήταν στον 1ο γύρο ένα “ντέρμπι”, καθώς ο πρώτος (Κων. Κουφογάζος) είχε λιγότερο από 1% διαφορά από τον τρίτο (Κων. Μαράβας), ο οποίος “απείχε” μόλις 14 ψηφοδέλτια από τον δεύτερο (Απ. Παντέρας).

Η καταμέτρηση από τις Εφορευτικές Επιτροπές είχε δώσει διαφορά 15 ψηφοδελτίων μεταξύ του κ. Παντέρα και του κ. Μαράβα, όμως οι δύο έλεγχοι στο Πρωτοδικείο, την πήγαν στα 14. Από την πλευρά του ο κ. Μαράβας έχει εκφράσει πολλές φορές την πρόθεσή του να καταθέσει ένσταση στο Εκλογοδικείο, προκειμένου να επανελεγχθούν τα άκυρα ψηφοδέλτια και κυρίως 30 περίπου που ανήκουν στον συνδυασμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του κ. Μαράβα έχουν σχεδόν ετοιμάσει την σύνταξη της ένστασης, ωστόσο δεν βιάζονται να την καταθέσουν, καθώς έχουν χρόνο γι’ αυτό, η 7ήμερη προθεσμία του οποίου μετράει από την ημέρα ανακήρυξης των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο, δηλαδή από την ερχόμενη Τρίτη. Έτσι, στο “στρατόπεδο” του κ. Μαράβα προτιμούν να μελετήσουν ενδελεχώς τα επιχειρήματα, προκειμένου να τεκμηριώσουν με τον καλύτερο τρόπο την ένσταση, λένε στελέχη του συνδυασμού.

Προηγούμενο άρθρο Εξώδικο από την ΑΒΑΞ στη Νομαρχία για το νέο Διοικητήριο
Επόμενο άρθρο Τίμησαν την προσφορά των υπαλλήλων