- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Τα Τρίκαλα, η όμορφη πόλη του ποδηλάτου

Μια δράση με τα ποδήλατα, για τα ποδήλατα, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα για 19 πόλεις στη χώρα. Η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Τρικκαίων και τα My Market, δίνουν έμφαση στο παρόν και το μέλλον του πλέον οικολογικού μέσου μεταφοράς στην πόλη του ποδηλάτου. Κυρίως, εστιάζει στη χρήση των ποδηλάτων μέσα στις πόλεις και στην υποστήριξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Η γιορτή ξεκίνησε από τα Τρίκαλα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των My Market με τίτλο «Πόλη με ποδήλατο, Ομορφη πόλη», με παρούσα την κ. Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας METRO AEBE. Στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Τρίκαλα, από το πρωί της Δευτέρας 7 Ιουνίου 2021 και μέχρι το βράδυ, οι πολίτες
– ενημερώνονταν για θέματα σχετικά με το ποδήλατο
– πραγματοποιούσαν δωρεάν έλεγχο ποδηλάτου, με  παροχή συμβουλών για ασφαλή μετακίνηση
– μαθητές/τριες από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων παρακολούθησαν τη δράση «Δίπλωμα Ποδηλάτου», έχοντας την ευκαιρία να κατανοήσουν, με απλό τρόπο, την έννοια της ασφαλούς οδήγησης.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε: «Τα σχέδια για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, ο νέος νόμος για την μικροκινητικότητα, οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντικά αλλά αυτό που έχει σημασία πάνω απ’ όλα είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Το ποδήλατο είναι η λύση για ανθρώπινες πόλεις. Το ποδήλατο είναι σύνδεσή μας με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.
Η ΚΕΔΕ είχε ξεκινήσει τη «Συμμαχία Αλληλεγγύης» με τα My Market για να βοηθήσουμε όσους μας είχαν ανάγκη λόγω της πανδημίας. Σήμερα, πιο αισιόδοξοι με το εμβολιαστικό τείχος να ορθώνεται, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε τις συνέργειες μας, αυτή τη φορά για να προωθήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου σε όλη την Ελλάδα. Με ορθοπεταλιές αλλάζουμε τις πόλεις μας και μαθαίνουμε να κινούμαστε οικολογικά άλλωστε «Πόλη με ποδήλατα είναι μια όμορφη πόλη»!».
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη και Βασιλένα Μητσιάδη και ο προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρ. Τρικάλων. Την ενέργεια υλοποίησαν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.
H δράση υλοποιείται υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τη συνεργασία της European Cyclists Federation.
Με τη δράση αυτή ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Τρικκαίων, που περιελάμβαναν:
– Ποδηλατάδα, για τη Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (3 Ιουνίου 2021)
– Καθαρισμό Αγιαμονιώτη ποταμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου 2021)
– «Πόλη με ποδήλατο, Ομορφη πόλη» (7 Ιουνίου 2021).

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων