Συνεργασία της σχολικής εκπαίδευσης Βελγίου-Τρικάλων μέσω Comenius – region


Τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά ξένοι εκπαιδευτικοί από το Βέλγιο, κατά την οποία ανταλλάχτηκαν ευχές και δώρα. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στα πλαίσια του προγράμματος Περιφερειακές Συμπράξεις Comeniusregion, οι οποίες προωθούν τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών και περιφερειακών Εκπαιδευτικών Αρχών που διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στη σχολική εκπαίδευση στην Ευρώπη.

Παρέχουν την ευκαιρία σε εκπαιδευτικές Αρχές δύο Ευρωπαϊκών χωρών, σε συνεργασία με σχολεία και άλλους φορείς άτυπης εκπαίδευσης στην περιφέρειά τους, να συνεργαστούν σε ένα ή περισσότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να αναπτύξουν και να ανταλλάξουν καλές πρακτικές.

Οι Περιφερειακές Συμπράξεις Comeniusαπαρτίζονται από δύο “Περιφέρειες Εταίρους”. Κάθε περιφέρεια εταίρος πρέπει να εμπλέκει:

  • Μια τοπική ή περιφερειακή Εκπαιδευτική Αρχή σχετική με την εκπαίδευση
  • Τουλάχιστον ένα σχολείο
  • Τουλάχιστον έναν άλλο σχετικό τοπικό εταίρο (π.χ. κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα και σωματεία, σύνδεσμοι γονέων, μουσεία, συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ.)

Η διάρκεια των Περιφερειακών Συμπράξεων είναι δύο χρόνια.

Τoπρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που υφίστανται στα σχολεία εξαιτίας του κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών καθώς και άλλων κοινωνικών ομάδων. Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στηρίζεται στην ποικιλομορφία. Σε μια εποχή που η πολυπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα θεωρούνται δεδομένα η συνεργασία και η αρμονική συνύπαρξη είναι απαραίτητα στοιχεία για την πρόοδο της κοινωνίας.

Επιπλέον το πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία στους εμπλεκόμενους να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές και διαχειριστικές τους ικανότητες καθώς και να ανταλλάξουν εμπειρίες μέσα από την αλληλεπίδραση με άτομα από άλλες χώρες.

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Βλαχογιάννη για το ενιαίο μισθολόγιο
Επόμενο άρθρο Στον Στουρνάρα ο Βλαχογιάννης και άλλοι 21 βουλευτές για τη φορολόγηση στα αγροτεμάχια