Συνάντηση Χρ. Μαγκούφη με την Βάσω Παπανδρέου


 Ο κος ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ Χρήστος, Βουλευτής Ν Τρικάλων, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελληνογερμανικής Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων, συναντήθηκε από κοινού με την κα Βάσω ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με την κα Bettina HAGEDORN, Βουλευτή του SPD, της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, στη Βουλή των Ελλήνων, με σκοπό την ενημέρωση της Γερμανίδας βουλευτού για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

 Κατά τη συνάντηση, οι τρεις Βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα, καθώς και σε ζητήματα διμερών σχέσεων που αφορούν την Ελλάδα και τη Γερμανία, μεταξύ των οποίων του μεταναστευτικού ζητήματος και της λειτουργίας της FRONTEX.

Πλέον της ενημέρωσης που δόθηκε στη Γερμανίδα Βουλευτή για τις  πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, το παραχθέν έργο και τις στοχεύσεις του νέου προϋπολογισμού, καθώς επίσης και για κοινωνικά θέματα που αφορούν τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την Ελληνική νεολαία, η συζήτηση επεκτάθηκε και στις ευθύνες της Γερμανίας και ειδικά της Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για τους χειρισμούς της, ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισε την περίπτωση της Ελλάδας σχετικά με την οικονομική κρίση, και την αναγκαιότητα δημιουργίας μηχανισμού στήριξης στην ευρωζώνη.

Επικρίθηκε η αναβλητικότητα της κας Μέρκελ η οποία οδήγησε στην εκτίναξη των SPREADS, σε βάρος της Ελλάδος.

Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, η ηθική υποχρέωση της Γερμανίας, για στήριξη της Ελλάδος σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, και τούτο διότι, η Γερμανία

  • 1. δεν έχει ακόμα αποπληρώσει το κατοχικό δάνειο,
  • 2. δεν έχει αποδώσει τις επιδικασθείσες πολεμικές αποζημιώσεις,
  • 3. κερδίζει από τις πωλήσεις αμυντικού εξοπλισμού προς την Ελλάδα,
  • 4. κερδίζει από τις εμπορικές της συναλλαγές, που δημιουργούν αρνητικό για την Ελλάδα ισοζύγιο,
  • 5. πλέον αυτών όφειλε να λάβει υπόψη σοβαρά και την ουσιαστική συμβολή του Ελληνικού μεταναστευτικού δυναμικού, που τα τελευταία 50 χρόνια συνέβαλε σημαντικά στην ανόρθωση της Γερμανικής οικονομίας.

Η όλη συζήτηση κινήθηκε σε πνεύμα φιλίας και συνεργασίας, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν και δεσμεύθηκαν, για την παράλληλη προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος τόσο στα κόμματα που συμμετέχουν (ΠΑΣΟΚ – SPD), καθώς και στα κοινοβούλια των χωρών τους.

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2011
Επόμενο άρθρο Πόρισμα του εκοκκιστηρίου