Ειδήσεις

Συνάντηση υποψήφιου Ευρωβουλευτή Φώτη Καψάλη με τον Πρόεδρο του ΟΕΒΕ Τρικάλων, Βαγγέλη Αγγελάκη και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της e-TrikalaAE


Ο υπ. Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ Ελλάδας, Φώτης Καψάλης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Νομού Τρικάλων, Ευάγγελο Αγγελάκη και είχαν αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες των Τρικάλων, αλλά και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την βελτίωση της τοπικής οικονομίας.

Από τη συνάντηση κατέστη σαφές ότι οι επιχειρήσεις της ΠΕ Τρικάλων, ανεξαρτήτως κλάδου και ανεξαρτήτως από το αν υπέστησαν ζημιές, αντιμετωπίζουν ένα ειδικό πρόβλημα, αυτό της τοπικής ύφεσης. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καλύπτουν μόνο τις βασικές ανάγκες τους ανάγκες, καθώς φοβούνται το ενδεχόμενο νέας (τρίτης) καταστροφής έχοντας διαπιστώσει ότι παρά τις εξαγγελίες μετά τον Ιανό, έζησαν σε επανάληψη τις ίδιες και χειρότερες καταστροφές με την επέλαση του Daniel.

Ο Φώτης Καψάλης, τόνισε ότι είναι λογικό ο κόσμος να φοβάται και είναι επίσης λογικό να μην θέλει να διαθέσει τα όποια χρήματα διαθέτει σκεπτόμενος ότι εξακολουθεί να κινδυνεύει να πάρει το νερό ενδεχόμενης ακραίας κακοκαιρίας την περιουσία του. Δεσμεύτηκε, ότι μέσω της ευρωομάδας των Πρασίνων θα αναδειχτούν τα γενικά και ειδικά προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής και θα ασκηθεί έλεγχος ώστε τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διατίθενται για την ανασυγκρότηση της περιοχής να πιάσουν τόπο, να γίνουν τα αναγκαία έργα θωράκισης της περιοχής ώστε να μπορέσουν και πάλι κάτοικοι και επιχειρήσεις να αισθανθούν ασφαλείς και να παράγουν αξία για τον τόπο.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΟΣΜΟΣ, επισκέφτηκε το e-trikala. Όποπυ ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε για τη δραστηριότητά της εταιρίας  από τον πρόεδρο του e-trikala, Χριστόφορο Ρόμπο, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Οδυσσέα Ράπτη.Τα  καινοτόμα ψηφιακά έργα στα Τρίκαλα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και συχνά αποτελούν και πρότυπο για άλλες πόλεις.

Το μέλλον της χώρας αλλά και της ελληνικής οικονομίας είναι οι ευφυείς και φιλικές στο περιβάλλον μεταφορές, τα δίκτυα οπτικώνινών, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές, οι εφαρμογές τηλεϊατρικής, τα γεωγραφικά συστήματα GIS και γενικά τα προϊόντα όπου το επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας μπορεί να καινοτομήσει και να εξάγει πρωτότυπες λύσεις. Ο στόχος άλλωστε των «κλιματικά ουδέτερων πόλεων» αλλά και της δίκαιης πράσινης και ψηφιακής μετάβασης αποτελεί διατυπωμένο στόχο της Ευρωομάδας των Πρασίνων.

Στις 9 Ιουνίου, άλλωστε ο ελληνικός λαός θα συμμετέχει στις ευρωεκλογές όπως όλα τα κράτη μέλη και θα πάρει την απόφαση για να εφαρμοστούν πιο δίκαιες και πιο φιλικές για το περιβάλλον πολιτικές. Η ψηφιακή επανάσταση και η επιστημονική πρόοδος σε όλους τους τομείς επιβάλλουν σήμερα στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα να ξεκινήσουμε από την Αρχή και να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς, για να είναι η ζωή πιο εύκολη για όλους για να είναι τα πράγματα πιο απλά για όλους.

Προηγούμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία το ρεσιτάλ πιάνου, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Στις 4/6 τα εγκαίνια του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας