Ειδήσεις

Συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστου Καλούδη με τον Περιφερειάρχη


Συνάντηση με τον  Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Καλούδη είχε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα. Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης του Παραολυμπιακού Αθλητισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να καταστεί  προσβάσιμο σε θεατές και αθλητές με αναπηρία  τόσο το γήπεδο Αλκαζάρ όσο και το νέο βοηθητικό γήπεδο που θα κατασκευαστεί.  Στόχος είναι  να συμπεριληφθούν όλες οι κατασκευές στον προγραμματισμένο σχεδιασμό για την ανακατασκευή του γηπέδου, σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές που απαιτούνται. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στη δημιουργία προσβάσιμου σε εμποδιζόμενα άτομα βοηθητικού γηπέδου, κλειστού προπονητήριου δρόμων 10×100μέτρων για να μπορούν να προπονούνται οι αθλητές και τον χειμώνα, ενώ  σε συνεργασία με την  Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ πρόκειται να διοργανώσει  αγώνες κολύμβησης για αθλητές με αναπηρίες.

«Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στηρίζουμε το έργο της για την ανάπτυξη και διάδοση του παραολυμπιακού κινήματος στην Ελλάδα και τιμούμε στην πράξη, τους αθλητές που αποτελούν πηγή έμπνευσης και θετικό πρότυπο δύναμης ζωής μέσα από τις υψηλές αξίες και τα ιδεώδη του  αθλητισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  είναι πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, χάρη στις σύγχρονες αθλητικές υποδομές,  την   κομβική γεωγραφική της θέση και την εμπειρία της σε διεθνή και παγκόσμια πρωταθλήματα. Αναβαθμίζουμε  και εξοπλίζουμε τις αθλητικές μας  υποδομές ώστε να είναι προσβάσιμες και χρηστικές για άτομα με αναπηρίες και προχωράμε στη διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Καλούδης υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα  Αγοραστό και από κοινού θα εργαστούν ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να δημιουργήσει πρωτοπόρες υποδομές για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό. «Βρισκόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη  στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία ώστε να δώσουμε κίνητρα σε όλα τα παιδιά με αναπηρία να μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια τους και να κάνουν αθλητισμό» πρόσθεσε ο κ. Καλούδης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν  ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ) Δημήτρης Τσιφτσόγλου, ο αθλητής στίβου της Προ-Παραολυμπιακής ομάδας  Αναστάσιος Κουρδής, και ο εντεταλμένος σύμβουλος Υποδομών Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Στέλιος Δημότσιος.

Προηγούμενο άρθρο 21 νέα θετικά κρούσματα covid μετράνε τα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων για την Πρωτομαγιά