Συνάντηση Ταμήλου με τον Λάμπρο Σδρόλια


 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο είχε σήμερα ο Προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. κ. Λάμπρος Σδρόλιας προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του τμήματος στην πόλη μας.

 Αρχικά όσον αφορά το θέμα του προσωπικού του Τ.Ε.Ι. και συγκεκριμένα της γραμματειακής υποστήριξης, συμφωνήθηκε, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης ατόμων από το Τ.Ε.Ι., να συνεχισθεί η προσπάθεια για απόσπαση κάποιων δημοτικών ή ακόμη και νομαρχιακών υπαλλήλων στο ίδρυμα. Να σημειωθεί ότι απαιτούνται δύο θέσεις για την γραμματειακή υποστήριξη της μιας σχολής και βεβαίως ακόμη δύο θέσεις για την άλλη σχολή Αποκατάστασης Κτιρίων. Υπάρχει πάντως βάσιμη αισιοδοξία ότι στο θέμα αυτό θα υπάρξει λύση.

       Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σχολή είναι αυτό της εξεύρεσης αιθουσών για λειτουργία εργαστηρίων. Στο θέμα αυτό έχει δοθεί μια πίστωση χρόνου καθώς θα πρέπει να έχει διευθετηθεί μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου οι αίθουσες αυτές να λειτουργήσουν το δεύτερο εξάμηνο της ακαδημαϊκής χρονιάς. Μέχρι τότε αναμένεται να υπάρξει μια οριστική λύση ή με την εξεύρεση αιθουσών σε παρακείμενο σχολικό κτίριο ή με την μίσθωση ενός κτιρίου κοντά στη σχολή το οποίο μάλιστα πιθανότατα να πληροί ακόμη περισσότερο τις προϋποθέσεις για την λειτουργία εργαστηρίων του τμήματος.

       Διευκρινίστηκε πάντως ότι η ύπαρξη και λειτουργία των δύο σχολών στα Τρίκαλα δεν κινδυνεύει, και πάντως όχι εξαιτίας αυτών των προβλημάτων τα οποία μπορούν να διευθετηθούν. Εξάλλου πρόκειται για σχολές όπου ο αριθμός των σπουδαστών είναι ικανοποιητικός.

Προηγούμενο άρθρο Βράβευσε μαθητή ο Δήμαρχος Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Η ομιλία για την ιστορία των σχολικών βιβλίων