Συνάντηση Μαγκούφη με Πάγκαλο


 Ο κος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ, Βουλευτής Ν Τρικάλων, και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, της Ελληνο-γερμανικής Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων, θα συνανηθεί σήμερα, στο Γραφείο του Αντιπρόεδρου της Κυβερνήσεως κου Θεόδωρου Πάγκαλου, με την 6 μελή αντιπροσωπία Βουλευτών του Κρατιδίου της Βαυαρίας, που επισκέπτεται τη Χώρα μας.

Αργότερα και σε συνέχεια του προγράμματος επίσκεψης και ενημέρωσης των Βαυαρών βουλευτών, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων.

 Παράλληλα, 24μελής  αντιπροσωπία Βουλευτών του Κρατιδίου της Έσσης, θα ενημερωθεί από τη Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Τάξης και Δικαοσύνης, της Βουλής των Ελλήνων.

Και οι δύο αντιπροσωπείες των βουλευτών από τη Γερμανία, θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Βουλής κο Πετσάλνικο και θα παρεβρεθούν σε κοινή συνεδρίαση, στην αίθουσα της Γερουσίας, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Ελληνο-γερμανικής Φιλίας.

Οι αντιπροσωπίες εξέφρασαν την επιθυμία να διεξάγουν συνομιλίες για τα ακόλουθα θέματα, ώστε να αναζητηθούν ευκαιρίες συνεργασίας :

  • 1. Δυναμική ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας και ξένες επενδύσεις,
  • 2. ειδικότερα στην ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού
  • 3. Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση (σταθερότητα και βιωσιμότητα του Ευρώ)
  • 4. ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ (εναρμόνιση νομοθεσίας περί ασύλου και συζήτηση μεταναστευτικής πολιτικής)
  • 5. αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και συνεργασία, ειδικότερα στο θέμα των δασικών πυρκαγιών.
Προηγούμενο άρθρο Οδηγίες για τα ακτινίδια
Επόμενο άρθρο Για αλλαγές μιλά ο Ροντούλης για το Νοσοκομείο Τρικάλων