Συνάντηση Κυρίτση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων


Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Τρικάλων πραγματοποίησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος. Στη συνάντηση που έγινε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μιχάλη Λοπατατζίδη, την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ κα Ιωάννα Μανώλη και τα μέλη του Δ.Σ κκ Στέφανο Μυλωνά, Δημήτριο Τσόγια και Βασίλειο Μπατσίλα, παρουσιάστηκαν τα χρόνια και σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία επιγραμματικά είναι:

– Υποστελέχωση των κλινικών από ιατρικό προσωπικό (Ουρολογική, Ω.Ρ.Λ, Μαιευτική, Οφθαλμολογική, Ψυχιατρική, Νεφρολογική, Νευρολογική, Δερματολογική, Παιδιατρική, Οδοντιατρική, Τεχνητού Νεφρού)

– «Γήρανση», χωρίς ανανέωση, του προσωπικού

– Κίνδυνος να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ η Ψυχιατρική κλινική

– Μη κάλυψη της θέσης του Φαρμακοποιού

– Απουσία κονδυλίων για την κάλυψη των εφημεριών των γιατρών

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ, αφού επαίνεσε την προσπάθεια της Διοίκησης και του προσωπικού του Νοσοκομείου (ιατρικό και νοσηλευτικό) να ανταποκριθεί στην αυξημένη προσέλευση του κόσμου από την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν οικονομικά στα θέματα υγείας και τη μη λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έκανε (ερωτήσεις και παραστάσεις) για τα θέματα του Νοσοκομείου (λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής, μονάδα τεχνιτού νεφρού, ΟΚΑΝΑ, διαγωνισμός για τον στεφανιογράφο, παράταση των συμβάσεων των γιατρών, κλπ).

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, τονίστηκε η ανάγκη για συνέχιση της ενημέρωσης και ο κ. Κυρίτσης δεσμεύτηκε να αναδείξει τα λειτουργικά και θεσμικά προβλήματα του Νοσοκομείου στα πλαίσια άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

Προηγούμενο άρθρο Kατανομή 125.960 ευρώ για επιχορήγηση προνοιακών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ηχηρή παρέμβαση ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ στη Βουλή, για καθυστέρηση πιστοποίησης αναπηρίας εκπαιδευτικών