Πρωτοσέλιδο

Συμμετοχή της ΟΑΣΤ στο μπλόκο της Νίκαιας


Στα Τέμπη παρατάχθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας, τα οποία ξεκίνησαν νωρίτερα με κομβόι από το μπλόκο. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αρκετοί Τρικαλινοί αγρότες εκ μέρους της ΟΑΣΤ “Η ‘Ανοιξη” .Οι μικρομεσαίοι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, εντείνοντας την πάλη τους για την επιβίωσή τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ.

mploka-nikaia-temph-7Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων , καθώς και πολυπληθής  αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(ΟΓΕ)  η οποία νωρίτερα βρέθηκε στο χώρο του μπλόκου στη Νίκαια.

mploka-nikaia-temph-8«Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ», ανέγραφε το πανό της ΟΓΕ, ενώ το σύνθημα «Αγροτιά, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» ακούστηκε από αγρότες, εργαζόμενους και γυναίκες.

Την Τρίτη 7 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει στη Νίκαια η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ώστε να καθορίσει τα επόμενα βήματα του αγώνα.

Προηγούμενο άρθρο Tιμήθηκε η επέτειος της αγροτικής – λαϊκής εξέγερσης του 1925
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα ΠΕ των Μπλόκων για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια