Στο τελικό στάδιο κατασκευής το πολιτιστικό κέντρο Αγίας Μονής


 Τις προσεχείς ημέρες θα είναι έτοιμο και αναμένεται να εγκαινιαστεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Μονής, το ακίνητο του οποίου δωρήθηκε στον δήμο Τρικκαίων από την κ. Σοφία Μπούμπα, καθώς οι εργασίες κατασκευής του έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο, σύμφωνα με το αντιδήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παζαΐτη.

 Η ανέγερση του οικήματος έχει ολοκληρωθεί και έχουν έχουν σχεδόν αποπερατωθεί οι εργασίες στον εσωτερικό χώρο, ενώ έχουν ξεκινήσει και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου και του αυλής, όπισθεν του κτιρίου, όπως ενημερώνει ο κ. Παζαΐτης.

Με την παράδοση του πολιτιστικού κέντρου, θα ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων τόσο της Αγίας Μονής, όσο και της ευρύτερης περιοχής, αφού στερούνταν έναν χώρο στον οποίο θα στεγάζονταν πολιτισμικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.

Ο κ. Παζαίτης σημειώνει πως το Πολιτιστικό Κέντρο θα φέρει πιο κοντά όλους τους κατοίκους, με διαφορετικές παραδόσεις, όπου θα διατηρήσουν και θα αναδείξουν την πολιτισμική και πολιτιστική τους κληρονομιά, μεταλαμπαδεύοντάς την στους νέους και μαθαίνοντας παράλληλα ο ένας τον άλλο.

Είναι μία συνοικία με πολιτική και πολιτιστική ιστορία και κουλτούρα, τονίζει ο κ. Παζαίτης, σημειώνοντας πως το Κέντρο θα την αναβαθμίσει και θα δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσουν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής τον δικό τους χώρο. Η Αγία Μονή έχει την τύχη να ζούνε εκεί άνθρωποι που προέρχονται από πολλά και διαφορετικά μέρη της χώρας, Βλάχοι, Καραγκούνηδες, από ορεινά χωριά του Νομού κλπ, λέει ο κ. Παζαίτης και επισημαίνει την αξία που θα έχει το Κέντρο για όλους τους κατοίκους, με διαφορετικές παραδόσεις, να βρεθούν σε έναν χώρο.

Το έργο

Το έργο είναι προϋπολογισμού 412.000 ευρώ και θα περιλαμβάνει, υπόγειο 70 τμ, με βοηθητικό χώρο, δύο αποθήκες, ισόγειο 131 τμ, με χώρο πολλαπλών χρήσεων, παρασκευαστήριο και Α’ όροφο, 70 τμ, με χώρους γραφείων – λογιστήριο, γραφείο διεύθυνσης και συνεδριάσεων, χώρο αναμονής.
Επίσης, ο δήμος Τρικκαίων βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ιδιοκτήτες ακινήτων όπισθεν του Κέντρου, με στόχο να αγοράσει τις ιδιοκτησίες του και να δημιουργήσει υπαίθριους δημόσιους χώρους και πεζόδρομο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Προηγούμενο άρθρο Κινητοποιήσεις συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού μας για τα προβληματά τους
Επόμενο άρθρο Ποσό 5,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για επέκταση του ΤΕΦΑΑ