Στους Αρμόδιους Υπουργούς εστάλη από τη Νομαρχία το εξώδικο της κατασκευάστριας εταιρείας


 Στους αρμόδιους Υπουργούς θα σταλεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων το εξώδικο της εταιρείας που ανέλαβε την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου, ένα έργο όμως που η κυβέρνηση το έχει σταματήσει.

 Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Θέλω για μια ακόμη φορά να εκφράσω τη λύπη μου για την άρνηση της κυβέρνησης να συναινέσει να υπογράψουμε τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου. Η αιτιολογία είναι φθηνή το ότι καταργείται η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Το Διοικητήριο δεν είναι της Νομαρχίας, θα είναι Διοικητήριο στέγασης των υπηρεσιών που εδρεύουν στο νομό και στην πόλη των Τρικάλων, όπως η εφορεία, η αστυνομία, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το τελωνείο, είναι ένα σωρό υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουμε πολλά χρήματα για μισθώματα και δυστυχώς το κράτος επιμένει να πληρώνει μισθώματα, παρά να μας δώσει την έγκριση να υπογράψουμε τη σύμβαση κατασκευής του Διοικητηρίου.

Οι τρικαλινοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το έργο δεν γίνεται προφανώς γιατί ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Τρικάλων δεν έχουν το ίδιο χρώμα με τους Υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης.

Σήμερα θα στείλουμε την εξώδικο διαμαρτυρία της κατασκευάστριας εταιρείας και τους καθιστούμε υπεύθυνους γιατί θα υποστούμε ποινικές και αστικές ευθύνες από τη μη υπογραφή της σύμβασης».

Από τη δική του πλευρά ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος επεσήμανε:

«Λόγω του ότι το κτίριο της Νομαρχίας ανήκει στο Δήμο, είναι βέβαιο ότι ο νέος μεγάλος Δήμος Τρικκαίων θα χρειαστεί να κάνει το δικαίωμα της ιδιόχρησης του σημερινού νομαρχιακού κτιρίου. Οπότε επίκειται έξωση των οργάνων της περιφερειακής πλέον αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ ότι το θέμα θα πρέπει να επανεξεταστεί γιατί στην πόλη χρειάζεται ένα διοικητήριο και ο Δήμος χρειάζεται το σημερινό κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Νομαρχίας».

Προηγούμενο άρθρο Ο Νομάρχης Τρικάλων στο Τv Astra
Επόμενο άρθρο Δηλώσεις του επικεφαλή του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ