Σε Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών ο Θανάσης Λιούτας


Tags |

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές της Θεσσαλίας και του Νομού Τρικάλων, κατά την οποία ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, περιέγραψε την στήριξη της πολιτείας προς τον τόπο μας, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, τοποθετήθηκε υπογραμμίζοντας ορισμένα καίρια και κρίσιμα σημεία πάνω στο ζήτημα της ανάπτυξης του Νομού Τρικάλων.

Συγκεκριμένα ο Τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε ότι η στήριξη της πολιτείας, η οποία απαιτήθηκε και απαιτείται εξαιτίας των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, της θεομηνίας του Ιανού και του μεγάλου σεισμού της 3ης Μαρτίου, καθώς και των ισχυρών μετασεισμών που ακολούθησαν, υπήρξε και συνεχίζει να είναι μεγάλη και αποφασιστική.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούτας τόνισε προς τον κ. Υπουργό ότι υπάρχουν και ορισμένα επιπλέον ζητήματα, στα οποία το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εστιάσει. Ειδικότερα, ο Θανάσης Λιούτας ανέφερε την ανάγκη της αποζημίωσης λόγω Κορωνοϊού των παραγωγών των κηπευτικών του Νομού Τρικάλων, την ανάγκη για ευεργετικές φορολογικές διατάξεις στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης στον τόπο μας, καθώς και την ανάγκη με το πέρας της πανδημίας να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση όλων των χρεών για όσους έχουν πληγεί από την πρωτόγνωρη και δύσκολη αυτή κατάσταση.

Ακολούθως, ο κ. Λιούτας αναφερόμενος στο μεγάλο ζήτημα, το οποίο δεν είναι άλλο από μια μεγάλη και σταθερή τοπική ανάπτυξη για τον Νομό μας, τόνισε ότι γενικότερα θα πρέπει επενδυτικά, φορολογικά και αναπτυξιακά να στηριχθούν και να στηρίζονται, η πρωτογενής παραγωγή (οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι), η μεταποίηση, ο τουρισμός, καθώς και όλοι οι κλάδοι που δίνουν ώθηση προς την τοπική μας ανάπτυξη. Ειδικότερα, αναφορικά με τους παραγωγούς, ο ίδιος ανέφερε ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί ο πυρήνας της πρωτογενούς παραγωγής, ο οποίος δεν είναι άλλος από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, των οποίων το εισόδημα πρέπει να προστατευθεί.

Επιπρόσθετα ειδική μνεία έκανε ο Τρικαλινός Βουλευτής και για άλλους πολύ σημαντικούς αναπτυξιακούς κλάδους για την περιοχή μας, όπως είναι ο κλάδος της παραγωγής επίπλου, ο κλάδος των γεωργικών μηχανημάτων, των μεταφορών, καθώς και ο κατασκευαστικός τομέας. «Είναι τομείς, οι οποίοι διαχρονικά συμβάλλουν καθοριστικά στην τοπική μας ανάπτυξη, προσφέρουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν εισόδημα για τους συμπολίτες μας.Η φορολογική και επενδυτική στήριξη είναι αναγκαία, τόσο για τις νέες επιχειρήσεις, όσο και για τις υφιστάμενες».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι ο Νομός Τρικάλων είναι ένας τόπος, ο οποίος γεννά μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης και οφέλη για την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας. Προϋπόθεση για τη δημιουργία των ωφελειών αυτών είναι να αξιοποιήσουμε τον τόπο μας αναπτυξιακά, με το βλέμμα πάντα προς τη διασφάλιση των υπαρχόντων και προς τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας. «Στόχος μας θα πρέπει να είναι οι συμπολίτες μας να έχουν πάντα την ευκαιρία να μπορούν να ζουν και να εργάζονται στον τόπο μας».