Σε Γλίνος και Πατουλιά περιόδευσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία»


 Κάλεσμα να επιλέξουν το συνδυασμό «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία» στις εκλογές του Νοεμβρίου απηύθυνε στους κατοίκους του Γλίνους και της Πατουλιάς όπου περιόδευσε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Χρήστος Λάππας.

 Μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο και στα δύο χωριά ο κ. Λάππας τόνισε ότι «εκτός από σχέδιο, όραμα και ικανότητα να κυβερνήσουμε σωστά το δήμο, εκφράζουμε ένα άλλο ήθος. Γι’ αυτό θα κάνουμε πράξη, πρώτοι πανελλαδικά, την ανακλητότητα του δημάρχου και των αντιδημάρχων, ώστε εάν δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας να πάμε στο σπίτι μας. Παράλληλα, θα θεσμοθετήσουμε τις λαϊκές συνελεύσεις – γιατί πιστεύουμε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουμε τη Δημοκρατία από κάτω – ώστε να ιεραρχούμε μαζί τα προβλήματα και τις προτεραιότητες για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν κάθε περιοχή».

Για να πετύχουμε στο έργο μας, πρόσθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», σας θέλουμε όλους μαζί μας. Να σφυρηλατήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης για να σας κοιτάμε στα μάτια και μετά τις εκλογές.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λάππας και στις αλλαγές που επιφέρει ο Καλλικράτης. Καταρχήν, ανέφερε, ότι θα να ξαναστηθεί το κοινοτικό γραφείο-μικρά ΚΕΠ σε κάθε χωριό- ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται στον τόπο διαμονής τους και ταυτόχρονα θεσμοθετούνται πόροι που θα διαχειρίζεται το τοπικό συμβούλιο.

Ο κεντρικός δήμος θα έχει την ευθύνη για ζητήματα, όπως η πρόνοια, η υγεία, η εκπαίδευση. Προτεραιότητά μας, ως νέα δημοτική αρχή, συνέχισε ο κ. Λάππας, θα είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε όταν η χώρα βγει από τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, να είμαστε οι πρώτοι που θα πάρουμε θέση στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας και να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για να παραμείνει ζωντανή η ύπαιθρος. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε στη λειτουργία Κέντρων Νεότητας σε κάθε χωριό, στην ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων αλλά και να παρέχουμε όλα τα εχέγγυα αναφορικά με την φροντίδα της τρίτης ηλικίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λάππας.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση κατοίκων της Πατουλιάς σχετικά με τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί βαμβακιού, ο υποψήφιος δήμαρχος, δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στον Υπουργό, Κώστα Σκανδαλίδη, κατά την συνάντηση τους την Κυριακή στη Λάρισα.

Προηγούμενο άρθρο Δηλώσεις του Ν. Λέγκα για την πορεία των αναπτυξιακών έργων
Επόμενο άρθρο Αστοχία Υλικού δηλώνει ο Χρ. Λάππας