ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Πυροβολισμοί, τραυματίες, απόδραση στις φυλακές Τρικάλων.
Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Τρικάλων είχε σημάνει συναγερμός και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός είχε προσπαθήσει να αποδράσει με ελικόπτερο.

Μάλιστα από τις φυλακές έσπευσαν να δηλώσουν από νωρίς ότι ο βαρυποινίτης κρατείται σε διαφορετική πτέρυγα των φυλακών και δεν έχει σχέση με το νέο επεισόδιο.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 10 φυλακισμένοι της Γ΄ Πτέρυγας, όπου κρατούνται βαρυποινίτες, έκοψαν τα κάγκελα και ανέβηκαν στην ταράτσα του σωφρονιστικού καταστήματος και άρχισαν να πυροβολούν τους φρουρούς.
Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από ένα ή δύο αυτοκίνητα, προφανώς από συνεργούς κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να αποδράσουν 4 – 5 Αλβανοί κρατούμενοι, ωστόσο, δεν είναι σαφές ακόμα εάν κάποιοι από τους κρατουμένους κατάφεραν να ξεφύγουν.

Έχουν τραυματιστεί 2 φρουροί: πρόκειται για τον 37χρονο Μιχάλη Δημητρίου και τον 40χρονο Κώστα Καρρά. Ο δεύτερος μάλιστα είναι σε σοβαρή κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να υπάρχει και τρίτος τραυματίας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν πρόκειται για κρατούμενο ή για φρουρό.

Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο φρουρός μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Ο έτερος φρουρός μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του τρίτου φρουρού δεν εμπνέει ανησυχία και του παρασχέθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες.

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
Επόμενο άρθρο Κώστας Αγοραστός: «Το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα κινδυνεύει γιατί εξελίσσεται από όραμα σε μια ηφαιστειακή πραγματικότητα»