- 3KALANEWS - https://www.3kalanews.gr -

Πρόγραμμα Βιολογικής Καταπολέμησης της Σφήκας καστανιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Οργανώθηκε με επιτυχία, «το Πρόγραμμα Βιολογικής Καταπολέμησης της Σφήκας καστανιάς», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι οποίες ανέλαβαν εξολοκλήρου  την οικονομική κάλυψη της διαδικασίας και το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Πύλης.

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή  (23.04.2021) στον χώρο της κρεμαστής γέφυρας (όπισθεν του Δημαρχείου) έγινε καταρχάς ενημέρωση προς τους παριστάμενους παραγωγούς καστανιάς που είχαν δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Πύλης τα αγροτεμάχια τους, από τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας  Θεσσαλίας    κ. Δημήτριο Σταυρίδη (Διδάκτωρ Εντομολογίας),  ο οποίος έδωσε οδηγίες εφαρμογής και τις καλλιεργητικές φροντίδες.

Στην συνεχεία πραγματοποιήθηκε η διανομή ωφέλιμου εντόμου βιολογικής καταπολέμησης της Σφήκας στους παραγωγούς με καλλιέργεια στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πύλης ,Καλογήρων, Ροπωτού, Πιαλείας, Ελάτης, Κοτρωνίου, Πολυνερίου, Βροντερού και Παλαιομοναστήρου, καθώς και στις Κοινότητες Ξυλοπάροικου και Προδρόμου του Δήμου Τρικκαίων, Οιχαλίας  του Δήμου Φαρκαδόνας, Καστανιάς , Γλυκομηλιάς και Χρυσομηλιάς του Δήμου Μετεώρων.

Από το Δήμο Πύλης παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κων/νος Ζούρτος, η Γεωπόνος κ. Έφη Φωτάκη και από το Δασαρχείο ο κ. Χρήστος Νάκος Πρόεδρος του Δ.Σ  Πύλης,  από την Π.Ε. Τρικάλων η Γεωπόνος κ. Αργυρό Καρακούση.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε.ΤΡΙΚΑΛΩΝ