Προτάσεις για τους αγρότες και τους επιχειρηματίες από τον Κώστα Μαράβα


 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλης παρουσιάζει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για τον νέο Δήμο Πύλης – Ομάδες εργασίας γιατί όλοι οι Δημότες πρέπει να είναι συμμέτοχοι στην κοινή προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο

 Ο τουρισμός, η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση αποτελούν κεφάλαια για το νέο Δήμο Πύλης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Μαράβας στην πρόσφατη σύσκεψη επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στην Ελάτη, τοποθετήθηκε και παρουσίασε τις προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη.

Συγκεκριμένες προτάσεις καταθέτει ο κ. Μαράβας τόσο για την πρωτογενή παραγωγή, όσο και για την μεταποίηση, στις επαφές που έχει καθημερινά με κατοίκους του νέου, διευρυμένου Δήμου Πύλης.

ΚΥΚΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  1. Μείωση του κόστους παραγωγής των προϊόντων δίνοντας έμφαση στην κατασκευή υποδομών που απαιτούνται στην αγροτική οδοποιία, στον αγροτικό εξηλεκτρισμό, στα αρδευτικά δίκτυα, στα αντλιοστάσια. Πιέζοντας για μία νέα πολιτική γης.
  2. Άμεση πληροφόρηση στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Πύλης, για τις μελλοντικές εξελίξεις, τα νέα προγράμματα και τις επενδυτικές ευκαιρίες.
  3. Δημιουργία Υποδιευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης σε όλες τις έδρες των πρώην Δήμων. Στα πεδινά επικεντρωμένες στη γεωργία, στα ορεινά, κυρίως για την κτηνοτροφία.
  4. Δημιουργία ομάδων συνεργασίας με στόχο την παραγωγή και διαχείριση ποιοτικών προϊόντων, τη συσκευασία τους και την καλύτερη διάθεσή τους, σε καλύτερες τιμές.
  5. Διαφοροποίηση της παραγωγικής βάσης και αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων με την προώθηση ενεργειών και μέτρων εισροής πόρων στην περιοχή στη λογική της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αγροτικού – ορεινού χώρου.

 ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

  • Ενίσχυση του εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων επιχειρήσεων αλλά και ενθάρρυνσης δημιουργίας νέων, μέσω του γραφείου Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας που θα ιδρυθεί στο Δήμο Πύλης.
  • Βελτίωση της δυνατότητας των επιχειρήσεων να αδράξουν τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογική εξέλιξη
  • Χορήγηση κινήτρων για την υιοθέτηση νέων μορφών οργάνωσης και διοίκησης καθώς και νέων μεθόδων παραγωγής (καινοτομία).

      •  Βελτίωση των αναπτυξιακών υποδομών στις μεταφορές, στην ενέργεια και στις τηλεπικοινωνίες.

  • Ίδρυση και συνέχιση της λειτουργίας κέντρων ενημέρωσης και πληροφόρησης για το συντονισμό των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων
  • Ανάπτυξη και διάδοση καινοτόμων τεχνολογιών που θα οδηγήσουν στη βέλτιστη εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και στην αποτελεσματικότερη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
  • Χάραξη και υλοποίηση δυναμικής πολιτικής και διαφημιστικής προβολής για την υποστήριξη των εμπορικών αγορών στο Δήμο Πύλης.

Ομάδες εργασίες στο νέο Δήμο Πύλης

Ο κ. Μαράβας, πάντως, υπογραμμίζει ότι ο συνδυασμός ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ πιστεύει στον ειλικρινή διάλογο. Εμείς, βάζουμε τις προτάσεις, αλλά αν μας εμπιστευθούν οι συνδημότες μας και μας αναδείξουν στη δημοτική αρχή, μέσω της διαβούλευσης θα προωθήσουμε δράσεις και έργα που θα προταθούν στο πλαίσιο των ομάδων εργασίας που θα συστήσουμε χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διακρίσεις.

Γιατί έτσι πρέπει να λειτουργεί ο Δήμος Πύλης. Με Δημοκρατία  και Διαφάνεια. Με συμμέτοχο των κάθε Δημότη ο οποίος πρέπει να έχει άποψη για τις δράσεις και τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν για να πάει ο τόπος ένα βήμα μπροστά.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη σε αμαξοστάσιο Δευατ-Δευατ- Δημοτική Αστυνομία
Επόμενο άρθρο Στα Τρίκαλα ο Δημήτρης Κουρέτας