Ειδήσεις

Προσβασιμότητα των ΑμεΑ και στον πολιτισμό, με τριήμερο δράσεων στα Τρίκαλα


Ένα τριήμερο γεμάτο με πολιτιστικές, μουσικές και αθλητικές δράσεις διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, για άτομα με αναπηρία και την προσβασιμότητά τους στη μουσική και στον πολιτισμό.

Οι δράσεις έχουν τίτλο «Πολιτιστικοί διάλογοι συμπερίληψης και αλληλεγγύης», χρηματοδοτούνται εν μέρει από το Υπουργείο Πολιτισμού και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα
– την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται αγώνας μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια στην πλατεία Μακαρίου (παλιό Δεσποτικό), στις 19.00. Στον αγώνα θα συμμετέχουν αθλητές από την ομάδα του Αστέρα Τρικάλων.

– το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα δοθεί μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή των σχολείων για ΑμεΑ στα Τρίκαλα και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ της πόλης των Τρικάλων στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο (Φρούριο) στις 19.00. Θα συμμετέχουν επίσης, η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων και η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ενώ ην εκδήλωση θα παρουσιάσει η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

– την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μουσικός περίπατος τριών χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Κατά τη διάρκεια του περιπάτου θα λάβουν χώρα πολλές μουσικές εκπλήξεις.

Σε όλες τις δράσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τις δράσεις στηρίζουν οικονομικά οι επιχειρήσεις :

ΕΚΦΡΑΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ – BENNETON κατάστημα Τρικάλων – ACT4V – ΗΛΙΑΔΗΣ – FOUNTAS CLUB – ΕΛΠΙΔΑ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΕΛΙΔΩΝΗΣ – ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Παιχνίδια και δράσεις για την Κινητικότητα στα Τρίκαλα με 250 μαθητές/τριες και 6 Δημοτικά Σχολεία
Επόμενο άρθρο Σακκάς: Κατεπείγουσα δράση για βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και ορεινών περιοχών της Θεσσαλίας